Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

I skov og park

I skovens dybe stille ro finder du både store flotte graner, bøgetræer og egekrat her i Esbjerg Kommune. Vores skove og parker er et skønt mix af løvtræer og grantræer krydret med masser af søer og vandhuller, der altid gør turen ud i skoven til en ny og spændende oplevelse, hvad enten du er til fods, til hest, på cykel eller hænger i luften.

Den Hemmelige Skov

Gemt lidt af vejen, men absolut et besøg værd. Bag Kjersings industriområde findes et fantastisk grønt område, som inviterer til hyggelige gåture.

Læs mere om Den Hemmelige Skov

Evighedstræer

Evighedstræer er særligt udpegede træer, der er blevet mærket og fredet, så de kan komme til at skal stå for evigt - også når de er gået ud.

Læs mere om Evighedstræer

Hjerting Strandpark

Stien til stranden fører dig forbi en flynder, en bølge og magiske lysende kupler, når mørket er faldet på.

Læs mere om Hjerting Strandpark

Hundeskove

I Esbjerg Kommune har vi fem hundeskove, hvor du kan tage din hund med, uden den er i snor.

Find en hundeskov nær dig

Landgangen, Havnepromenaden og Byparken

Landgangen binder by og havn sammen via en lang gangbro med flere udsigtspunkter. Gangbroen starter på Havnepromenaden og går over Byparken til Dokhavnen.

Læs mere om området

Tange Plantage

I Tange Plantage kan du året rundt opleve naturen og årstidernes gang i plantagen, som skifter mellem åbne områder og tæt skov.

Læs mere om Tange Plantage

Vedels anlæg

En stor oval plads er hjertet i anlægget, og her finder du en buste af historiker Anders Sørensen Vedel, som anlægget er opkaldt efter.

Læs mere om Vedels anlæg

Verdensskoven i Gørding

Verdensskoven i Gørding er et sandt eldorado af oplevelser fra den store verden, og små og store botanikere kan gå på opdagelse i flere forskellige slags skov og på de store engarealer.

Læs mere om Verdensskoven

Vognsbølparken

Vognsbølparken er Esbjergs grønne hjerte, som formår både at få ens puls op og samtidig give mulighed for at puste helt ud.

Læs mere om Vognsbølparken

Østskoven i Esbjerg

I Østskoven kan du finde op mod 40 forskellige typer af træer og buske. Du kan også opleve spor helt tilbage fra oldtiden i Østskoven.

Læs mere om Østskoven

Biblioteksparken

Midt i Bramming finder du dette fine grønne område. Rundt om søen kan du nyde din medbragte kaffe, ved de opstillede borde og bænke.

Læs mere om Biblioteksparken