Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

I skov og park

I skovens dybe stille ro finder du både store flotte graner, bøgetræer og egekrat her i Esbjerg Kommune. Vores skove og parker er et skønt mix af løvtræer og grantræer krydret med masser af søer og vandhuller, der altid gør turen ud i skoven til en ny og spændende oplevelse, hvad enten du er til fods, til hest, på cykel eller hænger i luften.

Landgangen, Havnepromenaden og Byparken

Landgangen binder by og havn sammen via en lang gangbro med flere udsigtspunkter. Gangbroen starter på Havnepromenaden og går over Byparken til Dokhavnen.

Læs mere om området

Riberhus Slotsbanke

Er du vild med et godt eventyr, så kan du opleve et vaskeægte et af slagsen på Slotsbanken i Ribe, hvor der i Middelalderen stod et ægte kongeslot med både en Dronning og flere konger.

Læs mere om Riberhus Slotsbanke

Vognsbølparken

Vognsbølparken er Esbjergs grønne hjerte, som formår både at få ens puls op og samtidig give mulighed for at puste helt ud.

Læs mere om Vognsbølparken

Spektrumparken

I Spektrumparken i Esbjergs østerby kan du både slappe af i det grønne og give den gas i parkens mange faciliteter. Der er noget for enhver alder.

Læs mere om Spektrumparken

Biblioteksparken

Midt i Bramming finder du dette fine grønne område. Rundt om søen kan du nyde din medbragte kaffe, ved de opstillede borde og bænke.

Læs mere om Biblioteksparken

Den Grønne Ring

Esbjergs parker og vilde natur hænger sammen via Den Grønne Ring, der snor sig 11 km gennem byen som et grønt bælte, der altid giver dig en helt unik adgang til fantastisk natur, uanset hvor i byen du befinder dig.

Læs mere om Den Grønne Ring

Ribelund

Ribelund er et fantastisk destination hele året rundt, hvis du leder efter en lille familie-udflugtsmål. Her er alt fra en minidyrepark til et museum.

Læs mere om Ribelund

Den Hemmelige Skov

Gemt lidt af vejen, men absolut et besøg værd. Bag Kjersings industriområde findes et fantastisk grønt område, som inviterer til hyggelige gåture.

Læs mere om Den Hemmelige Skov

Evighedstræer

Evighedstræer er særligt udpegede træer, der er blevet mærket og fredet, så de kan komme til at skal stå for evigt - også når de er gået ud.

Læs mere om Evighedstræer

Hjerting Strandpark

Stien til stranden fører dig forbi en flynder, en bølge og magiske lysende kupler, når mørket er faldet på.

Læs mere om Hjerting Strandpark

Hundeskove

Opdag Esbjerg Kommunes hundeskove og giv din hund den ultimative oplevelse af frihed og leg i naturskønne omgivelser. Med hele fem hundeskove spredt ud over kommunen er der alt fra hundeskove med agilitybaner over snoede stier til åbne græsarealer.

Find en hundeskov nær dig

Måde Bakker

Har I lyst til en anderledes udflugt med mulighed for at komme helt tæt på den grønne omstilling ved Esbjerg Havn, så bør I tage en tur til Måde Bakker.

Læs mere om Måde Bakker

Portalparken

Er du vild med at udfordre dine sanser og motorik, så er Portalparken lige stedet til din næste udflugt. Her er både en park med kunstværker og et stort idræts- og læringsanlæg, hvor du nok skal få pulsen op.

Læs mere om Portalparken

Tange Plantage

I Tange Plantage kan du året rundt opleve naturen og årstidernes gang i plantagen, som skifter mellem åbne områder og tæt skov.

Læs mere om Tange Plantage

Vedels anlæg

En stor oval plads er hjertet i anlægget, og her finder du en buste af historiker Anders Sørensen Vedel, som anlægget er opkaldt efter.

Læs mere om Vedels anlæg

Verdensskoven i Gørding

Verdensskoven i Gørding er et sandt eldorado af oplevelser fra den store verden, og små og store botanikere kan gå på opdagelse i flere forskellige slags skov og på de store engarealer.

Læs mere om Verdensskoven

Østskoven i Esbjerg

I Østskoven kan du finde op mod 40 forskellige typer af træer og buske. Du kan også opleve spor helt tilbage fra oldtiden i Østskoven.

Læs mere om Østskoven

I. C. Møller parken

Midt i Esbjerg finder du et skønt grønt område. I. C. Møller parken er åbent døgnet rundt og for alle. Der er plads til fordybelse, ophold og bevægelse.

Læs mere om I. C. Møller parken

Galgebakken og Hovedengen i Ribe

Når du besøger Ribe, er det spændende at lægge vejen forbi Galgebakken og Hovedengen. Begge steder bygger på makabre historier fra fortiden.

Læs mere om Galgebakken og Hovedengen i Ribe

Grimstrup Krat

Et oplagt sted at tage på udflugt. Her kan du både gå en dejlig tur i skoven og opleve spor fra fortiden. Tag madpakker med og gå en tur på legepladsen.

Læs mere om Grimstrup Krat

Hollænderskoven

En oase af ro og biodiversitet byder dig velkommen i Hollænderskoven. Opdag det rige dyre- og planteliv, mens du bevæger dig rundt i den tætte skov, hvor naturen råder. Er du klar til at nyde roen, der kun findes i naturen?

Gå på opdagelse i Hollænderskoven

Lystanlægget i Bramming

Lystanlægget er den lille centralt beliggende skov i Bramming, der danner de perfekte rammer for både løbeturen, hundeluftning og leg for de mindste.

Læs mere om Lystanlægget