Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Oplev kulturen

Hvad enten du er til et spændende museumsbesøg, til levende musikoplevelser, urbane vibes eller mangfoldige fællesskaber, så byder Esbjerg Kommune på store kulturelle oplevelser hele året rundt.

Musik og teater

Hør de skønneste toner og lev dig ind i scenekunstens verden i Esbjerg Kommune, der blandt andet har eget musikhus.

Se musik og teater

Museer

Se et overblik over de mange spændende museer i Esbjerg Kommune. Hvilket bliver dit næste museumsbesøg?

Find et museum

Kunst og arkitektur

Opdag den smukke kunst og både historisk og moderne arkitektur i Esbjerg Kommune.

Find kunst og arkitektur

Kulturhuse

Fællesskab, fordybelse og oplevelser. Alt det kan du finde i de mange kulturhuse rundt omkring i Esbjerg Kommune. Læs mere om dem her.

Se kulturhusene

Hvad er Esbjerg kendt for?

I Esbjerg Kommune har vi noget til enhver smag, men hvad er Esbjerg kendt for? I Esbjerg kan du opleve kulturen i Danmarks yngste by; Esbjerg, såvel som den ældste by i Danmark; Ribe og alt midt imellem. Hvad enten du har lyst til at gå i vores vikingefædres fodspor i Ribe VikingeCenter, opleve Danmarks ældste domkirke i Ribe eller udforske de tyske soldaters hverdag under 2. verdenskrig på Tarp Bunkermuseum, så er der rig mulighed for at opleve kulturen i Esbjerg Kommune.

Banker dit hjerte for kunst, og er du nysgerrige på, hvad Esbjerg er kendt for inden for kunstverdenen? Så fortjener Ribe Kunstmuseum og Esbjerg Kunstmuseum et besøg. Her kan opleve kulturen gennem kunst ved at se dansk kunst fra 1750 – 1940 på Ribe Kunstmuseum eller opleve moderne kunst på Esbjergs Kunstmuseum, hvor der bliver eksperimenteret med farver og optisk lys.

Hvis du ikke allerede har prøvet det, bør du stærkt overveje at komme tæt på havets overflade på Fiskeri- og Søfartsmuseet eller gå på opdagelse i den mørke historie af hekseforfølgelser i 1500 – 1600-tallet på HEX! Museum of Witch Hunt. Hvis der er et af disse steder, du endnu ikke har besøgt, kan det være en god idé at skrive det på listen, når du skal ud at opleve kulturen i Esbjerg Kommune.

Derfor skal du opleve kulturen i Esbjerg Kommune

Kulturelle oplevelser er som balsam for sjælen, derfor er det vigtigt at give sig tid til at opleve kulturen, uanset hvor du måtte befinde dig. Kultur bidrager til forståelse af den tid, vi lever i nu, og om hvordan samfundet er blevet, som det er nu.

I Esbjerg Kommune er vi heldige, at vi er omringet af et stort udvalg af kulturelle tilbud, som har en essentiel betydning i danmarkshistorien og vores samfund som helhed. Derfor lægger vi i Esbjerg Kommune energi i at dyrke kulturen. Dyk ned og oplev kulturen. Her på siden finder du et udvalg af de mange kulturtilbud i Esbjerg Kommune.

Giv dig tid til at opleve kulturen i Esbjerg Kommune

Vi ved, at det i en travl hverdag kan være svært at finde tid til at undersøge de forskellige kulturelle tilbud i Esbjerg Kommune. Derfor har vi gjort det nemt for dig at opleve kulturen i Esbjerg Kommune ved at have gjort arbejdet for dig, så du lettere kan danne dig et overblik over de kulturelle oplevelser i kommunen og blot vælge, hvad du har lyst til at kaste dig ud i.

Der er et væld af kulturelle oplevelser og steder at udforske i Esbjerg Kommune. Vi har anerkendte museer, unikke musiksteder, essentiel dansk historie, der binder hele Danmark sammen og storslået arkitektur. Værd at nævne er de imponerende fire skulpturer ved havet kendt som ”De fire hvide mænd”, Vadehavscenteret, der ligger et stenkast fra et UNESCO Verdenshav, Vadehavet og Kosmorama i Bramming, et kulturhus der ligger i en af Danmarks ældste biografer