Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Oplev Esbjerg

Cool kultur, vild natur og fantastiske oplevelser for alle

Uanset, om du er ny eller gammel kending i kommunen, kan du på Oplev Esbjerg finde en masse bud på aktiviteter, events og oplevelser rundt omkring i vores dejlige kommune. Der gemmer sig nemlig masser af unik kultur og natur, der ligger og venter på dig. Ja, man kan faktisk blive blæst helt omkuld - på den fede måde.

Hvor skal du hen?

Udforsk Esbjerg Kommunes mange muligheder

Oplev kulturen

Danmarks ældste by. Musikhuset. Kulturskolen. Esbjerg Kommune er rig på kultur og oplevelser.

Oplev kulturen

Events

Ferieaktiviteter, festuge eller festival? Du kan finde en masse fede events der foregår i hele Esbjerg Kommune.

Find et event

Oplev naturen

Fra Marbæk i nord, langs Vadehavet til Ribe i syd. Naturen venter på dig i Esbjerg Kommune.

Oplev naturen

Sport og fællesskaber

Esbjerg Kommune er fyldt med fantastiske sportstilbud og fede foreninger. Hvilken sport skal du prøve?

Sport og foreningsliv

Bedst til børn

I Esbjerg er der plads til leg! Find legepladser, spændende familieudflugter og oplevelser for børn.

Sjov for hele familien

Kom i teatret midt i Vadehavet

Oplev en unik blanding af kultur, natur og bevægelse

Få en helt unik teateroplevelse - lige når det passer dig. Alt du skal bruge er din telefon, høretelefoner og lysten til en god gåtur ved det smukke vadehav.

Læs mere om Det Åbne Lydteater

Her er de smukke billeder fra:

Billederne på denne side er fra Esbjerg Kommune samt skovbillede fra Destination Vestjylland

  • Billede ved natur: 'Esbjerg' Destination Vestjylland credit Gitte Lindeborg

Oplev Esbjerg

Hos Oplev Esbjerg vil vi gerne gøre det nemt for dig at udforske nogle af de vidunderlige steder, Esbjerg har at byde på. Vi er nemlig efterhånden mange, der er blevet hooked på at være turist i egen by. Og det er altså ikke få ting, du kan opleve i Esbjerg Kommune. Esbjerg er den fineste perle i Sydjylland, som både byder på smukke grønne oaser i byen og omegn, flotte solnedgange ved Vadehavet, utallige skønne spisesteder, vidunderlige legepladser over det hele og masser af kulturinstitutioner, der bare venter på at blive besøgt.

Hvis du endnu ikke har taget dig tid til at opleve Esbjerg, kan du tage revanche nu. Der gemmer sig masser af unik kultur og natur i Danmarks energimetropol, hvor byliv, kultur og natur er i centrum. Ja, man kan faktisk blive blæst helt omkuld – på den fede måde – af alt det, som kan opleves i Esbjerg.

Kom og oplev Esbjerg Kommune

Esbjerg er den 5. største by i Danmark og ligger lige ud til Vadehavet. Du kan derfor opleve Esbjerg Kommunes rå kystlinje hele året rundt, hvis du holder af at bade både sommer, vinter, efterår og forår. Du kan også se de mest betagende solnedgange og solopgange ved de kilometerbrede strande ud til Vadehavet, imens du mærker vestenvinden ruske i dig. Mennesket ved havet (i folkemunde ”De fire hvide mænd”) er de fire imponerende skulpturer lige ud for Esbjerg, der skuer ud over Vadehavet. De er blevet Esbjerg Kommunes internationale vartegn. Dem kan man ikke komme udenom at besøge, hvis man for alvor gerne vil opleve Esbjerg.

Hvad kan man opleve i Esbjerg?

Vidste du, at Esbjerg er Danmarks yngste storby? Byen er kun 150 år, og der er sket meget i byen på de 150 år. Den tidligere kendte fiskerby har i dag et væld af aktiviteter at tilbyde udover det unikke Vadehav. Hvad kan man så opleve i Esbjerg? Du kan opleve Esbjerg Kommunes Musikhuset, der er et kulturhus, som byder på over 150 teaterforestillinger, musicals og koncerter hvert år. Musikhuset er ren fryd for øjet, hvis man kan lide arkitektur. Det er tegnet af den kendte danske arkitekt Jørgen Utzon og hans søn Jan Utzon. I byen skal du ikke snyde dig selv for en tur gennem I. C. Møller-parken, der fungerer som et rekreativt område. Det er Esbjergs svar på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København. I Esbjerg kan du også opleve Esbjerg og Vestjyllands største shoppingcenter BROEN shopping med butikker, spisesteder og p-pladser.  Disse er blot nogle af de mange oplevelser, man kan få i Esbjerg, og vi kunne blive ved.

Esbjerg er noget helt særligt. Det er en dansk storby, hvor du både kan opleve brede sandstrande, skønne skovområder og en byliv med shopping oplevelser og gastronomiske eventyrer.

Oplev Esbjerg med DSB

Er du ikke fra Esbjerg, kan du nemt opleve Esbjerg med DSB.  Det tager maks. 5 timer at komme til Esbjerg, uanset hvor du er i landet. Det er det perfekt sted at tage på weekendophold eller på forlænget weekendtur. Få inspiration til turen ved at klikke dig rundt på hjemmesiden, hvor du hurtigt kan danne dig et overblik over de seværdigheder, der er værd at opleve i Esbjerg og omegnen.