Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Den hemmelige skov - Kjersing skov

Efter en god middag er der ikke noget bedre end en skøn gåtur i den friske luft. Esbjerg har mange grønne områder, nogle er store og kendte imens andre er mindre og oversete som den hemmelig skov.

Gemt lidt af vejen, bag Kjersings industriområde og godt beskyttet af jernbanedæmningen findes et fantastisk grønt område, som inviterer til hyggelige gåture. Kjersing skov, også kendt som Den hemmelige skov er absolut et besøg værd, hvis du ikke har været forbi før.

Den hemmelig skov byder på smukke oplevelser

I Den hemmelige skov kan du ikke alene nyde bækkens rislen langs de små stier, når du udforsker skoven, men også udforske heden og mosen i området. I Kjersing Skoven er der både naturlige stier og en afmærket energisti på 2,3 kilometer for dig, der gerne vil gå en rask tur eller måske endda gerne vil have pulsen lidt op.

Udover stierne i området er der en indhegning, hvor du kan være heldig og møde skotsk højlands kvæg, der græsser på fælleden. De er helt fredelige, når vi bare lader dem være i fred. Du kan komme ind i indhegningen, men hunde er ikke velkomne.

Vidste du…

… at Den hemmelig skov oprindelig blev anlagt for at beskytte drikkevandsforsyningen i Esbjerg? I dag kan du stadig støde ind i grønne kasser i området, som er tidligere drikkevandsboringer.

Der er masser af lækkerier i Den hemmelige skov

I Den hemmelige skov kan du plukke blomster, brombær, mirabeller, hasselnødder, slåen til snaps og skovæbler, som bedst egner sig til gele. Ved bækken finder du vandmynte, som kan tørres og bruges til te.

Der er et madpakkehus i Den hemmelig skov, som giver ly, hvad enten du har en medbragt madpakke, eller vil nyde dine fund fra skoven. Ved madpakkehuset finder du også interessant information om dyre- og plantelivet i området.

 

Den hemmelig skov er historisk

Hvis du godt kan lide historie, er Kjersing skov den helt rette skov for dig. Du kan rundt omkring i skoven nemlig finde spor af tidligere tiders landbrugsdrift og stenalderens gravhøje såvel som tyskernes aktiviteter fra 2. verdenskrig.

Hvornår?

Du kan gå turer i Den hemmelig skov hele året rundt.

Sted?

Hvis du kommer med bil for at udforske Den hemmelige skov, er der parkeringsplads på Kattegatvej, 6715 Esbjerg N. Du kan komme ind via en sti og gennem en tunnel fra Storebæltsvej, 6715 Esbjerg N.

De smukke billeder

De smukke billeder er taget af Torben Meyer.