Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Portalparken

Er du vild med at udfordre dine sanser og motorik, så er Portalparken lige stedet for din næste udflugt. Her er både en park med kunstværker og et stort idræts- og læringsanlæg, hvor du nok skal få pulsen op.

Imellem Degnevej og Stengårdsvej i det østlige Esbjerg ligger Portalparken. Parken fik sit navn i foråret 2022, og som navnet afslører, så er området en portal til mange forskellige oplevelser. Lige fra en tur i det grønne til kunstoplevelser og masser af motion og sjov.

Området indeholder både en park med masser af gode stier og flere opholdssteder, hvor I blandt andet kan sidde og grille.

I Portalparken ligger der også et idræts- og læringsanlæg, som er fyldt med fede udfordringer til både børn og voksne.

Et hyggeligt grønt strøg

Portalparken er indrammet af Stengårdsvej, Storegade, Degnevej og Spangsbjerg Møllevej og bruges derfor dagligt af mange lokale til at komme fra a til b. Men parken kan også sagtens bruges til en hyggelig udflugt, hvor der er mulighed for en god gåtur ad de mange forskellige stier, og så kan madpakken eller kaffen nydes i begge ender af parken, hvor der både er borde- og bænkesæt og mulighed for at grille.

Få pulsen op

Idræts- og læringsanlægget ligger i Portalparken ud til Degnevej over for UC Syd, og her er der gode muligheder for fysisk udfoldelse. Anlægget har blandt andet en løbe- og atletikbane, redskaber til styrketræning og parkour, beachvolleybane og baner til boldspil. Der er også et offentligt toilet ved banerne. Stedet kan benyttes af alle og er perfekt til sjove udendørsaktiviteter for både studerende, børnefamilier og motionister.

Oplagt for børnefamilier

Portalparken er et populært udflugtsmål for børnefamilier. På Idræts- og læringsanlægget kan børnene fx suse rundt på løbehjul og rulleskøjter på den 1 km lange asfalterede bane. der går på kryds og tværs og bugter sig op og ned.

Kunstværket Portal

Tager du forbi Portalparken, kan du også nyde det lysende kunstværk ’Portal’, der hænger på en af de gule murstensgavle ud mod parken. Det er kunstner Tina Ratzer, der i samarbejde med bl.a. børn fra Bakkeskolen Cosmos og Statens Kunstfund har lavet værket. Når værket tændes om aftenen, lyser det over parken som en åben invitation. På den måde er værket med til at definere parken og er også blevet en del af parkens navn.

Vidste du at...

...Portalparken er en del af Den Grønne Ring, der gennem et 11 km langt grønt, bælte binder hele Esbjerg sammen?

En del af det internationale kvarter

Portalparken er en del af Esbjergs nye internationale kvarter. Der er fokus på kultur og klima i området omkring Stengårdsvej. Derfor danner parken også rammen om den årlige bazardag og musikfestivalen Blok Beats. 

Adresse 

Degnevej 15, 6705 Esbjerg Ø

'); }