Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Naturperler og -udflugter

Gå på opdagelse i Esbjerg Kommunes mange skjulte skatte, der giver dig helt unikke naturoplevelser som både østerssafari, sort sol og Mandø Dark Sky. Her er masser af inspiration til nye udflugter ud i vores skønne natur.

Vadehavet - et landskab i evig forandring

Vadehavet er et fuldstændig enestående naturområde, der med tidevandets komme to gange i døgnet er i evig forandring. Faktisk er Vadehavet så unikt, at det i 2014 blev udpeget til UNESCO Verdensarv.

Læs mere om Vadehavet

Den Grønne Ring

Esbjergs parker og vilde natur hænger sammen via Den Grønne Ring, der snor sig 11 km gennem byen som et grønt bælte, der altid giver dig en helt unik adgang til fantastisk natur, uanset hvor i byen du befinder dig.

Læs mere om Den Grønne Ring

Dyrehaven i Nørreskoven

Dyrehaven er et populært udflugtsmål, hvor man kan komme tæt på sikahjorte, kron- og dådyr i det indhegnede område.

Læs mere om Dyrehaven

Gulebjerg

Nyd den fantastiske udsigt over Vadehavet i Ho Bugt og ind over Esbjerg by fra toppen af udsigtspunktet Gulebjerg og fornem landskabets storslåede karakter.

Læs mere om Gulebjerg

Marbæk

Med fantastiske udsigtspunkter, fortidsminder, naturlegeplads, overnatningsmuligheder og med mere kan Marbæk byde på inspiration til mange ture gennem hele året.

Læs mere om Marbæk

Midtgård

Midtgård er et økologisk formidlingssted, som tilbyder læringsforløb til dagtilbud og skoler, og derudover er Midtgård åben for besøg af alle, som har lyst til en hyggelig udflugt.

Læs mere om Midtgård

Myrthuegård

Alle er velkomne i Myrthuegård. Stedet fungerer som et godt udgangspunkt for ture til Vadehavet eller i Marbæk.

Læs mere om Myrthuegård

Måde Bakker

Har I lyst til en anderledes udflugt med mulighed for at komme helt tæt på den grønne omstilling ved Esbjerg Havn, så bør I tage en tur til Måde Bakker.

Læs mere om Måde Bakker

Riberhus Slotsbanke

Er du vild med et godt eventyr, så kan du opleve et vaskeægte et af slagsen på Slotsbanken i Ribe, hvor der i Middelalderen stod et ægte kongeslot med både en Dronning og flere konger.

Læs mere om Riberhus Slotsbanke

Sort sol

Sort Sol er et af de vildeste trækfænomener blandt vores fugle, som man kan være heldig at opleve i den sydlige del af kommune både i foråret og igen i efteråret.

Læs mere om naturfænomenet sort sol

Østerssafari i Vadehavet

Der findes mange kulinariske oplevelser, men intet slår oplevelsen af at stå midt i Vadehavet og spise en nyåbnet østers, som du selv har plukket fra havbunden.

Læs mere om Østerssafari

Få tips til de bedste brombærbuske

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvor du kan finde de bedste brombærbuske i kommunen - er denne guide til dig.

Læs vores brombærbuske guide

Guldager Plantage

Besøg denne naturperle nord for Esbjerg. Her kan du gå en tur i skoven og følge årstidernes gang. Du finder også Guldager Naturskole, som er Danmarks ældste af sin slags.

Læs mere om Guldager Plantage