Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Biblioteksparken i Bramming

Slå et smut via Biblioteksparken på din vej gennem byen. Det er et lille åndehul, hvor du kan nyde kunst og gå en tur rundt om søen eller stoppe op og nyde din medbragte kaffe ved et af de opsatte borde- bænkesæt i det skønne grønne område. Tag endelig familien under armen og deltag i aktiviteterne, der afholdes på plænen ved biblioteket eller hyg jer med at fodre ænderne i bibliotekssøen. 

Stenskulpturer pryder parken

Opdag de otte stenskulpturer

I parken findes otte interessante stenskulpturer, som er en del af en række skulpturer placeret rundt omkring i byen. De er lavet af billedhuggere fra 13 forskellige lande, som mødtes til stensymposier af tre ugers varighed i 1997, 1999 og 2004 i Bramming.

Skulpturerne handler blandt andet om temaer som kærlighed, svigt og død, og bygger på historien om adelsmanden Kaj Lykke og hans liv i byen. 

Gå på opdagelse i biblioteksparken og se, om du kan finde alle otte skulpturer, der er smukt fordelt i parken - langs stier, under trækroner og omkring søen.
 

Fascinerende træskulpturer

Udforsk de fem sorte mænd

Udover de otte stenskulpturer, kan du også nyde synet af fem egetræsskulpturer af kunstneren Jan Agerbo. Skulpturerne kaldes "De fem sorte mænd", fordi de er udført i brændt egetræ i shou sugi ban - en japanske måde at bevare træ på. Hver af de fem skulpturer i biblioteksparken er unik og udstråler sin egen stemning og betydning, som gennem deres rå og naturlige udseende både berører og fascinerer.

Tag et kig på de høje, tynde mænd og mærk ved den brændte overflade. 
 

Liv og glade dage lyser parken op

Både store og små nyder livet på plænen

Plænen ved biblioteket danner rammer for gode stunder og oplevelser for både store og små. Der sker løbende forskellige aktiviteter - alt fra sommerunderholdning for børn over sportsaktiviteter til digtoplæsninger for voksne. 

Om sommeren er plænen også et populært sted for picnic, hvor familier og venner samles for at nyde det gode vejr og den smukke natur. Folk breder tæpper ud og deler måltider, spiller boldspil eller bare slapper af og nyder solen. Børnene kan løbe rundt og lege fangefange eller spille bold, mens de voksne slapper af og snakker.

Nyd det livlige sted, som bringer mennesker sammen til sjov, rekreation og socialt samvær. 

Rekreative steder for krop og sjæl

Slap af i Vinrosens Have og oplev roen ved bibliotekssøen

I forbindelse med biblioteksparkens renovering i slutningen af 2020, hvor hovedformålet var at gøre biblioteksparken til byens grønne hjerte, er der skabt en åbning ind til Vinrosens Have. Du kan derfor gå direkte ind til det skjulte paradis, hvor du frit kan benytte dig af dækstole og hængekøjer i det lidt mere intime haverum. Det er det perfekte sted, hvor du kan slappe af og fordybe dig. 

Bibliotekssøen emmer af skønhed. Med sit spejlblanke vand og omkransende natur er søen et sandt fristed for ro og gode stunder. Gå en tur langs bredden, følg ænderne på deres rolige svømmeture eller sæt dig på en bænk og lad dig indfange af søens fortryllende charme. 

Stierne i parken er nyrenoverede

Der er flere indgange til Biblioteksparken

Du kan komme ind fra Søvej, Jernbanegade og fra Sct. Knuds Alle.

Vidste du …

at biblioteksparken er noget af det ældste i Bramming. Inden jernbanen kom til byen, blev der gravet tørv i området. Søen i biblioteksparken var altså tidligere en tørvegrav. Besøg Bramming Egnsmuseum, hvis du vil vide mere om Biblioteksparken.