Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Grimstrup Krat

Grimstrup Krat er et oplagt sted at tage på udflugt. Her kan du både gå en dejlig tur i skoven og opleve spor fra fortiden. Tag madpakker med og lad børnene brænde krudt af på legepladsen i skovbrynet.

I landsbyen Grimstrup øst for Esbjerg finder du Grimstrup Krat, der både er Danmarks største egekrat og en stor, flot egeskov. Rundt i skoven er der afmærkede stier, som du kan følge på både kortere og lidt længere ture. 

På mountainbike

Prøv det fede mountainbikespor, som byens lokale ildsjæle har lavet. Her kan hele familien kan suse igennem skoven og prøve kræfter med sporets forhindringer af bl.a. bakker, stubbe og skovbund. Sporet er mærket med grønne pile, og du får fornøjelsen af turen op ad Bavnehøj til et af Esbjerg Kommunes højeste punkter. Vil du have mere action, kan du udfordre dig selv på de blå sløjfer, du møder undervejs på sporet.

Vidste du…

at Grimstrup er opkaldt efter vikingehøvdingen Grim? Han blev begravet med sin hest og sit udstyr i 900-tallet, og tusind år senere blev han fundet og gravet op, da et af landsbyens parcelhuskvarterer blev anlagt.

Russere gemte sig i en hule

Ved Egedalvej finder du en sti ind til Russerhulen, der er markeret med en stor mindesten. Det var her to russiske krigsfanger gemte sig, da de var stukket af fra tyskerne under 2. verdenskrig. De to russere gravede en hule i jorden, og her overlevede de krigen og undgik at komme i krigsfangelejr, fordi de lokale Grimstrup-borgere bragte mad ud til dem. 

Oplev fortidens spor

I Grimstrup Krat er mange spor fra fortiden bevaret. I den sydlige del af krattet ligger fem bronzealderhøje, hvor især den mest markante og bedst bevarede, Trehøje, er et besøg værd. I den nordlige del af krattet liger Kampdiget. Det er 200 meter langt og strækker sig fra nord mod syg med en gravsænkning på østsiden.

Vidste du…

at Maren Splid blev født i Grimstrup omkring år 1600. Hun døde i 1641 i Ribe, hvor hun blev brændt på bålet, fordi man mente, at hun var en heks. Hun er siden blevet kendt som et af de mest berømte ofre for heksejagten i Danmark.

Legeplads og madpakkehuse

Skal turen til Grimstrup Krat være en rigtig udflugt, så tag madpakker med og nyd nogle timer i det grønne. På Kratpladsen i skovbrynet er der et overdækket madpakkehus og en legeplads, hvor børnene kan give den gas, og langs med stien ligger der et område med udefitness. Tæt på ligger Grims hytte, der også er overdækket og har bålsted og shelters.

Adresse

Grimstrup Krat, 6818 Årre