Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Den Grønne Ring

Den Grønne Ring er Esbjergs grønne lunge, der snor sig gennem hele byen og giver dig en hel unik mulighed for at nyde naturens fred og ro midt inde i Danmarks femte største by.

Den Grønne Ring er et helt unikt grønt byrum, der på sine 11 kilometer inviterer dig indenfor i sine velplejede parker med masser af aktiviteter og stille naturområder, hvor du kan nyde roen og den vilde natur.

Hele området er bundet sammen af et udbygget cykel-og gangstinet, der også giver dig rig mulighed for at komme fra den ene ende af byen til den anden, uden at du skal ud på vejen. 

Den Grønne Ring snor sig gennem byens naturområder

Den Grønne Ring strækker sig fra Esbjerg Strand i den nordlige del af Esbjerg i en bue gennem Kvaglund, mod syd langs Degnevej, Jernevej og Skolebakken til Paradissøerne og Måde friluftsområde i syd. Den Grønne Ring giver let adgang til byens øvrige grønne strøg og parker bl.a. Vognsbølparken, Brillesøerne, Nørreskoven og Paradissøerne.

Det Grønne Strøg leder dig også forbi Kvaglund Sø vest for Nøddelunden. Det er en kunstig sø, der på få år har udviklet sig til et fint naturområde med mange ynglende ande- og søfugle som blishøne og lappedykker. Der er gode opholdsmuligheder og en fin sti omkring søen.

Besøg Den Grønne Ring med din bedste ven

I den sydlige ende af Den Grønne Ring mellem Søndervangen og Baggesens Allé er der etableret en indhegnet hundeskov, hvor vores firbenede venner må lege frit.

Du kan naturligvis også udforske resten af Den Grønne Ring med din hund, hvis den er i snor.

Historien bag Den Grønne Ring

Den Grønne Ring blev anlagt i 1970’erne efter et oplæg fra 1949, tegnet af arkitekt Steen Eiler Rasmus­sen. Den forløb hele vejen rundt om det daværende Esbjerg, og dannede et rekreativt grønt strøg mellem de ældre og de nye boligområder.

Udforsk Den Grønne Ring

Der er masser af muligheder for at få en fantastisk naturoplevelse inde midt i byen, når du besøger Den Grønne Ring i Esbjerg. Nogle er mere kendte end andre. Er du frisk på nogle af de mindre kendte naturperler, der er en del af Den Grønne Ring, så kan vi anbefale et besøg her:

  • Den Hemmelige Skov: Godt gemt fra storbyens jag ligger Kjersing Skov, som også har fået navnet Den Hemmelige Skov. Her finder I masser af vild natur, madpakkehus og et væld af stier til at udforske landskabet. (Billedet er herfra.)
  • Mågehøj: En af byens tidligere lossepladser i Fovrfeldt, er omdannet til et rekreativt bakkelandsskab. Her er der en hel unik udsigt over Ho Bugt. Bakkerne kan også forsøges forceret på mountainbike.
  • Portalparken: Mellem Stengårdsvej og Degnevej finder du Portalparken. Her er masser af redskaber, der udfordrer både dine sanser og motorik.
  • Måde Bakker: Ved Måde testvindmøllecenter finder du Måde Bakker, hvor der er en fantastisk udsigt over Vadehavet mod Fanø, den sydlige del af Esbjerg havn med vindmøllevingerne. Her er også græssene får, et madpakkehus og shelters.

Klik på kortet for at du kan zoome ind