Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

I. C. Møller parken – en oase midt i byen

Midt i Esbjerg finder du et skønt grønt område. I. C. Møller parken er åbent døgnet rundt og for alle. Der er plads til fordybelse, ophold og bevægelse. Gå gennem parken og følg årets gang blandt de mange smukke blomsterbede. 

I 1975 fandt den sidst begravelse sted på Vor Frelser Kirkegård. Ved hjælp af fondsmidler blev kirkegården omdannet til I. C. Møller Parken, som blev indviet i sommeren 2013. I dag er det en stemningsfuld park, hvor de vigtigste gravsten er bevaret.

Parken der byder indenfor til ophold og bevægelse

På en varm solskinsdag kan du møde unge mennesker, der spiller rundbold, eller se kollegaer, der holder frokostpause og spiser deres madpakke i skyggen under et træ. Parken byder året rundt på planter og buske, der blomstrer i de flotteste farver. Tag plads i de flotte stole og nyd omgivelserne. 

Vandkunst på sms

Noget af det første du ser, når du træder ind i parken, er den lange flotte blå vandsten. Vandkunsten ses i lige linje fra Norgesgade og skaber en åbning ind i parken fra Kirkegade. Vandet glinser i solskin, når det løber ned over de blå sten. Kører vandet i fontænerne ikke, kan du selv starte springvandet. Det kræver blot, at du sender en sms. Nummeret står ved springvandet. Vandstenen er også en yndet fotolokation for brudepar og konfirmander.  

Gravstenene – en del af byens historie

Lad din tur gå igennem parken og bliv klogere på byens historie. Da kirkegården blev nedlagt i 1995, udpegede Nationalmuseet de bevaringsværdige gravsten. De blev renset og på ny placeret i grupper rundt i parken. Der er taget hensyn til personernes historie og betydning for byen. Du kan blandt andet se gravstenen for byens første læge, Oscar Jacob Ludvig Bruun (1848-1898), og Christian Bruun (1852-1923), som var Esbjerg første sognepræst ved Vor Frelsers Kirke. Rundt om i parken er der opstillet plancher. Her kan du læse mere om de forskellige personligheder, der blev begravet på kirkegården.

Vidste du, at…

pengene til omdannelsen fra kirkegård til park blev doneret af Esbjerg Fonden i forbindelse med fondens 50-års jubilæum. Parken er navngivet efter stifteren af Esbjerg Fonden, I. C. Møller, som selv blev gravsat på stedet.

Adresse

Jyllandsgade, 6700 Esbjerg

De flotte billeder

Topbilledet er taget af Gitte Lindeborg. Øvrige billeder er af Torben Meyer, Esbjerg Kommune.