Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Vedels anlæg

I Ribes grønne oase kan du slentre langs Ribe å og nyde stemningen i parken syd for Odins Plads og banegården.

Vedels Anlæg er Ribes grønne åndehul langs Ribe å, som er oplagt at besøge, når I trænger til en lille pause fra sightseeing rundt i byen.

Her kan I både nyde jeres medbragte mad ved parkens bænkesæt, motionere på de opstillede fitnessredskaber eller bare nyde solens stråler på en af de mange liggestole langs åen. 

Parkens hjerte

En stor oval plads er hjertet i anlægget

Her finder du en buste af historiker Anders Sørensen Vedel, som anlægget er opkaldt efter. På en solrig dag er der skygge under de høje flotte træer i parken, som snart bliver 140 år gammel.

Hvem var Vedel?

Vedels Anlæg er opkaldt efter Anders Sørensen Vedel. Vedel var en historiker, der boede i Ribe fra 1582 til sin død 1616 i Skolegade i en ejendom, han kaldte Liljebjerget. 

I anlægget står der en buste af ham. På soklen er der en kobberfrise, som forestiller den unge Anders, som undervises af den gamle kansler Johan Friis.

Følg energistien

En af Ribes energistier følger stien langs åen gennem Vedels Anlæg og fører dig over en fantastisk træbro, der går under jernbanen, gennem skoven til udsigtstårnet.

Vidste du…

… at, det er Kommunes Ungeråd, der har været med til at samle penge ind til at gøre Vedels Anlæg mere hyggelig. Den store halvrunde bænk, bålstedet og belysningen har de unge stået for.

Et stenkast fra Andeøen

På den anden side af Dagmarbroen kan du fra Vedels Anlæg skimte Andeøen. Flere træbroer forbinder de forskellige sider af åbrinken med hinanden, og på midten går de forbi Andeøen, hvor der findes både fugle, ænder og svaner, der kan fodres. Broen forbinder både Kunstmuseets have med stien til Nederdammen, Sct. Catharinæ Plads og Dagmarsgade. På Andeøen, ved brogelænderet, ses en Ribe gaslygte.

Tæt på legepladsen

Vil ungerne gerne et smut på legepladsen, er der heller ikke langt fra Vedels Anlæg. I kan følge Dagmargade over broen. Gå mod Sct. Catharinæ Plads og drej ind til venstre ad Stubs Alle for at komme til legepladsen ved Klosterhaven.