Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Bedst til børn og unge

Der er altid noget at lave, men nogle gange skal fantasien have et lille puf. Her er forslag til oplevelser for de yngste. 

Spændende kultur og museer for børn og unge

Uanset om I gerne vil opleve sæler, være en del af et kreativt værksted, blive klogere på vikingerne eller opleve spændende forestillinger for børn, så står vores museer og spillesteder i kø for at starte jeres næste eventyr.

Find jeres næste kulturoplevelse

Events for børn og unge

Fantasyfestival, Vestkystløb, Esbjerg Kids Challenge, Tulipanfest, Marbækdagen og kulturnat er bare nogle af de events som børn og barnlige sjæle kan glæde sig til.

Gå på opdagelse i vores mange events

Leg og bevægelser

Madpakken er pakket, men hvilken legeplads eller aktivitet er bedst? Vi har gjort det let for jer og samlet de allerbedste aktiviteter lige her. Så skal I bare finde jeres favorit.

Find aktiviteter for børn og unge

Naturoplevelser for børn og unge

Er I klar til at tage på opdagelse i vores skønne natur? Vi har samlet de mest børnevenlige steder, hvor I kan boltre jer, uanset om der skal små eller store fødder med på tur.

Læs mere om alle naturoplevelser

Teater for børn og unge

Stå på scenen - eller tag plads blandt publikum

Nogle børn og unge nyder at optræde, mens andre foretrækker at lade sig underholde til forestillingerne. I hele Esbjerg Kommune er der gode muligheder for begge dele. 

Kulturskolen Esbjerg

Meld dig på et hold eller tjek om der er events

Ribe, Bramming og Esbjerg

Mange børn kender Kulturskolen, fordi de underviser børn på dagtilbud og skoler i hele kommunen. På Kulturskolens tre afdelinger kan børn også gå til fx ballet, billedkunst, teater og alverdens former for musik. 

Tjek på deres hjemmeside, om der sker noget særligt for tiden. Nogle gange er der opvisninger eller udstillinger, hvos I er velkomne - også selv om I ikke er tilmeldt et af holdene. 

Tilmeld jer i god tid

Vær opmærksom på, at mange tilmelder deres børn til Kulturskolens hold i god tid. Der kan derfor være venteliste på nogle hold. Især balletlinjen, som er en del af Den Kongelige Ballet, er meget populær. 

Glæd dig til...

Oplev Esbjerg med børn

Oplev Esbjerg med børnene, hvis du en dag ikke ved, hvad du skal finde på. Esbjerg Kommune er en børnevenlig kommune med oplevelser i børnehøjde. Der er en masse aktiviteter for børn i Esbjerg. Der er noget for den lille fireårige, den syvårige og den tiårige. Der er både noget, de kan være fælles om, og noget de hver især kan udforske.

Det er nemlig rigtig rart, når man har flere børn med på tur, at der er et så bredt niveau som muligt mest for børnenes skyld, men også som forældre. Det gør det let at opleve Esbjerg med børn som forældre uden for mange bekymringer og meget planlægning.

Sjove udendørs aktiviteter for børn i Esbjerg Kommune

Har du et barn, der ikke kan sidde stille? Der er masser af udendørs aktiviteter for børn i Esbjerg Kommune. Det er sundt for de fleste børn at komme ud i naturen. Børn bliver nemlig gladere af at komme ud, de bliver mere kreative af det og får automatisk bevæget sig mere.

Den asfalteret gadeidræts- og kulturhus GAME Streetmekka er en af de ultimative favorit udendørs aktiviteter før børn i Esbjerg Kommune. Der er mulighed for streetbasket, parkour, gadefodbold og skate for bare at nævne nogle få af de aktiviteter, børnene kan kaste sig ud i her. Der sker altid noget, og der er altid andre mennesker i GAME Streetmekka. Derfor er det et mekka for børn.

Hvis man nogensinde bliver træt af at opholde sig der, kunne det måske være noget med en tur i skoven eller stranden. Vi har masser af skov i Esbjerg Kommune, og for de fleste børn er det at gå på stier og vandreruter i skoven ren leg. Så tag på en spontan herlig tur ude i det grønne med hele familien, hvis du er på udkig efter udendørs aktiviteter for børn i Esbjerg.

Hyggelige indendørs aktiviteter for børn i Esbjerg Kommune

Hvis vejret kalder på indendørs leg, er der masser af sjove indendørs aktiviteter for børnene i Esbjerg Kommune. Der er museer, biblioteker og en masse andre sjove muligheder i kommunen. En museumstur er en af de aktiviteter for børn i Esbjerg Kommune, der er perfekt til de dage, hvor vejret driller, og hverken ungerne eller en selv rigtigt gider at være udenfor.

Hvis du endnu ikke har lagt vejen forbi Esbjerg Kunstmuseum, er den værd et visit, da museet har en del interaktive aktiviteter, som gør hele museumsoplevelsen sjovere børn. Husk, museer har ofte fri entré eller rabat til de mindre.

Hvis du synes, det er svært at finde indendørs aktiviteter for børn i Esbjerg, så forslår vi teater. Teater og forestillinger er ikke noget, man automatisk forbinder med børn, men det slår virkelig benene væk under de fleste børn.

Hvis du ikke er blevet introduceret til Musikhuset i Esbjerg, kan vi varmt anbefale at lægge vejen forbi med børnene. De har flere børneforestillinger på programmet. Som ekstra bonus lærer børn også at være mere tålmodig og at koncentrerer sig over en længere periode af at se børneforestillinger.