Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Bedst til børn

Der er altid noget at lave, men nogle gange skal fantasien have et lille puf. Her er forslag til oplevelser for de yngste. 

Hvad skal vi lave?

Måske var det noget med en tur i skoven, på stranden eller på legepladsen. Hvis vejret kalder mere på indendørs leg, så er der museer, biblioteker og en masse andre sjove muligheder. 

Kalder alle legebørn

En verden af leg

Skal vi lege? Oplev Danmarks største legepark 'Riplay' i Ribe. Et vaskeægte slaraffenland af en legeplads for alle børn og barnlige sjæle.

Læs mere om Riplay

Kulturskolen Esbjerg

Meld dig på et hold eller tjek om der er events

Ribe, Bramming og Esbjerg

Mange børn kender Kulturskolen, fordi de underviser børn på dagtilbud og skoler i hele kommunen. På Kulturskolens tre afdelinger kan børn også gå til fx ballet, billedkunst, teater og alverdens former for musik. 

Tjek på deres hjemmeside, om der sker noget særligt for tiden. Nogle gange er der opvisninger eller udstillinger, hvos I er velkomne - også selv om I ikke er tilmeldt et af holdene. 

Tilmeld jer i god tid

Vær opmærksom på, at mange tilmelder deres børn til Kulturskolens hold i god tid. Der kan derfor være venteliste på nogle hold. Især balletlinjen, som er en del af Den Kongelige Ballet, er meget populær. 

Museer for børn i Esbjerg

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Oplev sæler i det store sælarie og se på fisk og andre fascinerende og dyr i akvariet. Der er også forskellige udstillinger, og mange børn er vilde med den store legeplads udenfor.

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Esbjerg Kunstmuseum

Mange af udstillingerne på Esbjerg Kunstmuseum retter sig mod det yngre publikum med interaktive aktiviteter for børn. Til tider tilbydes der workshops for børn. Du finder Esbjerg Kunstmuseum i Musikhuset, Havnegade 20, 6700 Esbjerg.

Esbjerg Kunstmuseum

Esbjerg Museum

Der er gratis entre for børn under 18 år. Oplev udstillingen BESAT - Esbjerg 1943 og oplev hverdagslivet i Esbjerg under besættelsen. Se også udstillingen om Esbjerg i perioden omkring 1900-1950.

Esbjerg Museum

Museer for børn i Ribe

Ribes Vikinger

Oplev Ribes historie fra Vikingetiden, gennem Mid - delalderen og frem til år 1700 . Museet tilbyder rekonstruerede omgivelser fra Vikingetiden og Middelalderen, og her er forskellige specialudstillinger og mange aktiviteter for børn.

Ribes Vikinger

Ribe Kunstmuseum

Kunstmuseet opfordrer børn til at komme ind og lege på museet . Kælderen er designet som en lille fin guldalderstue, og her kan børnene for eksempel lege, at de er en del af et kunstværk, læse i kunstbøger eller tegne.

Ribe Kunstmuseum

Ribe VikingeCenter

Rejs 1300 år tilbage i tiden og træd ind i den rekonstruerede landsby fra vikingetiden. Oplev hvordan vikingerne boede og arbejdede. En gang om året afholder Vikingecentret et internationalt vikingemarked.

Ribe VikingeCenter

Musikhuset Esbjerg for børn

Masser af spændende forestillinger for børn

Lige ved siden af Musikhuset er der en legeplads, så I kan få brændt lidt krudt af inden en forestilling. Og inde i det smukke hus, som Utzon-arkitekterne har tegnet, er det ofte børneforestillinger på programmet. 

Teater for børn og unge

Stå på scenen - eller tag plads blandt publikum

Nogle børn og unge nyder at optræde, mens andre foretrækker at lade sig underholde til forestillingerne. I hele Esbjerg Kommune er der gode muligheder for begge dele. 

GAME Streetmekka i Esbjerg

Gadeidræt både ude og inde

Du kan enten melde dig ind eller betale for en enkelt dag. Prøv fx:

  • skate
  • streetbasket
  • parkour
  • hiphop
  • dj-værksted
  • graffiti

Hele det udendørs skaterareal er gratis at bruge. Adressen er:
Nørrebrogade 1C, 6700 Esbjerg.

Vadehavscentret nær Ribe

Vadehavet bliver spændende for alle

Porten til UNESCO verdensarv

I Vadehavscentret kan du opleve udstillinger om naturen og kulturen i Vadehavsområdet. 

Naturvejlederne fra Vadehavscentret tilbyder alverdens forskellige ture ud i naturen, og mange af dem er også børnevenlige. 

Prøv fx: 

  • Sælsafari
  • Sort sol
  • Fugleture
  • Mandø

Adressen er: Okholmvej 5, 6760 Vedster Vedsted, Ribe. 

Oplev Esbjerg med børn

Oplev Esbjerg med børnene, hvis du en dag ikke ved, hvad du skal finde på. Esbjerg Kommune er en børnevenlig kommune med oplevelser i børnehøjde. Der er en masse aktiviteter for børn i Esbjerg. Der er noget for den lille fireårige, den syvårige og den tiårige. Der er både noget, de kan være fælles om, og noget de hver især kan udforske.

Det er nemlig rigtig rart, når man har flere børn med på tur, at der er et så bredt niveau som muligt mest for børnenes skyld, men også som forældre. Det gør det let at opleve Esbjerg med børn som forældre uden for mange bekymringer og meget planlægning.

Sjove udendørs aktiviteter for børn i Esbjerg Kommune

Har du et barn, der ikke kan sidde stille? Der er masser af udendørs aktiviteter for børn i Esbjerg Kommune. Det er sundt for de fleste børn at komme ud i naturen. Børn bliver nemlig gladere af at komme ud, de bliver mere kreative af det og får automatisk bevæget sig mere.

Den asfalteret gadeidræts- og kulturhus GAME Streetmekka er en af de ultimative favorit udendørs aktiviteter før børn i Esbjerg Kommune. Der er mulighed for streetbasket, parkour, gadefodbold og skate for bare at nævne nogle få af de aktiviteter, børnene kan kaste sig ud i her. Der sker altid noget, og der er altid andre mennesker i GAME Streetmekka. Derfor er det et mekka for børn.

Hvis man nogensinde bliver træt af at opholde sig der, kunne det måske være noget med en tur i skoven eller stranden. Vi har masser af skov i Esbjerg Kommune, og for de fleste børn er det at gå på stier og vandreruter i skoven ren leg. Så tag på en spontan herlig tur ude i det grønne med hele familien, hvis du er på udkig efter udendørs aktiviteter for børn i Esbjerg.

Hyggelige indendørs aktiviteter for børn i Esbjerg Kommune

Hvis vejret kalder på indendørs leg, er der masser af sjove indendørs aktiviteter for børnene i Esbjerg Kommune. Der er museer, biblioteker og en masse andre sjove muligheder i kommunen. En museumstur er en af de aktiviteter for børn i Esbjerg Kommune, der er perfekt til de dage, hvor vejret driller, og hverken ungerne eller en selv rigtigt gider at være udenfor.

Hvis du endnu ikke har lagt vejen forbi Esbjerg Kunstmuseum, er den værd et visit, da museet har en del interaktive aktiviteter, som gør hele museumsoplevelsen sjovere børn. Husk, museer har ofte fri entré eller rabat til de mindre.

Hvis du synes, det er svært at finde indendørs aktiviteter for børn i Esbjerg, så forslår vi teater. Teater og forestillinger er ikke noget, man automatisk forbinder med børn, men det slår virkelig benene væk under de fleste børn.

Hvis du ikke er blevet introduceret til Musikhuset i Esbjerg, kan vi varmt anbefale at lægge vejen forbi med børnene. De har flere børneforestillinger på programmet. Som ekstra bonus lærer børn også at være mere tålmodig og at koncentrerer sig over en længere periode af at se børneforestillinger.