Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Spektrumparken

Besøg Spektrumparken i Østerbyen. Her kan du både slappe af i det grønne og give den gas i parkens mange faciliteter. Tag f.eks. en tur på løbebanen, spil bold på pannabanerne eller kravl op i klatretårnet.

I Esbjergs østerby ligger Spektrumparken, og planlægger du en hyggelig og aktiv udflugt, er parken det helt rette sted. Her kan du tage familien med på tur eller mødes med vennerne. Parken har nemlig noget for alle aldre.

Løb, spil og skate

I Spektrumparken kan du prøve kræfter med løbebanen. Måske kan det blive til en dyst med vennerne. Har du lyst til boldspil lægger pannabanerne og boldburet asfalt til både en fodbold- og basketkamp, og I kan også tage en omgang bordtennis. Er du til skate, kan du roligt tage til Spektrumparken. Søndervangen er nemlig spærret af og omdannet til en aktivitetsgade og streetmiljø med striber, baner, pukler og udfordringer til løbehjul og skateboards.

Sjov og hygge

For børn og barnlige sjæle indbyder legepladsen til gode timer med leg og sjov. Der er et stort klatretårn, og fra toppen kan du nyde udsigten over parken og området. Legepladsen har også gynger, forskellige forhindringer og masser af sand at lege i.

Er du mest til hygge og afslapning, er Spektrumparkens beach-område perfekt. Her kan du slænge dig i hængekøjerne eller nyde madpakken. Der er endda grillsteder, så du selv kan tilberede maden.

Grønt åndehul

Spektrumparken er Østerbyens nye grønne åndehul og naturlige mødested. Parken bliver anlagt i flere etaper, og den første etape, Frikvarteret, er færdig. Det er Præstegårdsskolen Urbans boldbaner, der er blevet forvandlet til en park, og området er flot bundet sammen af stier, træer og græs.

Frem mod 2028 følger Spektrumparkens næste etaper, Eventyrskoven, Sanseengen og Paradissøerne. Spektrumparken er forbundet med Den Grønne Ring, som er et 11 km langt naturområde fra Esbjerg Strand til Måde.