Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Østskoven

Leder I efter en hyggelig udflugt i den østlige del af Esbjerg, så er Østskoven et oplagt bud. Her er I velkomne til at booke den store bålhytte, overnatte i shelters og i sensommeren og efteråret kan I plukke masser af frugter og bær.

Østskoven er en ung skov, som Esbjerg Kommune begyndte at plante i 1984. Området er hyggeligt og byder på 40 forskellige typer af træer og buske, som giver en utrolig varieret skovtur til glæde for både gæster og selvfølgelig de mange dyr og fugle.

Det er let at komme omkring på stierne, og i efteråret byder skovens spisekammer på frugter og bær som æbler, mirabeller, hyben, hyldebær, brombær og slåen og om vinteren giver blandingen af løv- og nåletræer det muligt at finde læ eller ”gemme sig” i skoven.

 

Oplevelser i Østskoven

I Østskoven er der både bålhytte og grillpladser, som gør skoven til et hyggeligt mål for en udflugt året rundt, hvis du for eksempel pakker en kande kaffe eller varm kakao eller laver dej til en omgang snobrød. Mens I venter på kakaoen bliver varm, kan I kigge på skovens rige dyre- og fugleliv.

Ved Uglvig Bæk er der anlagt en sø tæt ved flere mindre vandhuller. Her er der rig mulighed for at iagttage insekter, frøer og padder. I efteråret er området oplagt til at gå på jagt efter svampe, og i vintermånederne kan I være heldige at se fugle som både den lille halemejse, vindroslen og dompappen.

Brug bålhytten

Bålhytten bruges i skoletiden til udeskoleundervisning. Når hytten er ledig, er I velkomne til at bruge den efter først til mølle-princippet.

Større dag-, aften- eller weekend-arrangementer skal bookes på forhånd. Der er plads til ca. 50 personer. 

Du kan booke bålhytten til fx klassearrangementer, fødselsdage eller andre private arrangementer. Hvis I selv medbringer brænde, er I velkomne til at lave mad over bålet inde i hytten. Der er adgang til toiletter. 

Bålhytten bookes hos Fælleskontoret for MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring. 

Find spor fra oldtiden

Selvom Østskoven er en ung skov, så kan du alligevel sagtens tage på eventyr og finde spor helt tilbage fra oldtiden. Arkæologer har nemlig fundet rester af landsbyer og gårde, hvoraf de ældste er helt fra bondestenalderen for godt 4000 år siden.

Du kan se nærmere på hustomterne fra oldtiden, hvis du går en tur ad den afmærkede Hjertesti på 3,5 km. Husk gummistøvler om vinteren, hvor stien kan være våd.

Ved den østlige indgang til skoven kan du besøge Esbjerg Kommunes og Sydvestjyske Museers udstillingshus og blive klogere på de mange arkæologiske fund.

Shelterpladsen Knudsens Plads

På Knudsens Plads finder du fire shelters, bålplads, langborde med bænke. Desuden er der toiletter ved Bålhytten kort derfra, som kan benyttes. Du kan booke vores shelters ved Knudsens Plads hos Fælleskontoret for MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring. 

Adresse

Grønnegårdsvej 30C

6705  Esbjerg Ø

'); }