Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Østskoven

Østskoven er en ung skov i Esbjerg. Området er blevet plantet til fra midten af 1980’erne for at give beboerne i den østlige del af Esbjerg bedre mulighed for at opleve og bruge naturen. 

I Østskoven kan du finde op mod 40 forskellige typer af træer og buske til glæde for både skovens gæster og selvfølgelig dyr og fugle. I efteråret byder skovens spisekammer på frugter og bær som vild æble, slåen, røn og brombær, og om vinteren giver blandingen af løv- og nåletræer det muligt at finde læ eller ”gemme sig” i skoven.

Du kan opleve spor helt tilbage fra oldtiden i Østskoven. Arkæologer har nemlig fundet rester af landsbyer og gårde, hvoraf de ældste er helt fra bondestenalderen for godt 4000 år siden. Ved den østlige indgang til skoven kan du besøge Esbjerg Kommunes og Esbjerg Museums udstillingshus og blive klogere på de mange arkæologiske fund.

Tips og tricks

I Østskoven er der både bålhytte og grillpladser, som gør skoven til et hyggeligt mål for en udflugt året rundt, hvis du for eksempel pakker en kande kaffe eller varm kakao eller laver dej til en omgang snobrød.

Du kan se nærmere på hustomterne fra oldtiden, hvis du går en tur ad den afmærkede sti på 3,5 km. Husk gummistøvler om vinteren, hvor stien kan være våd.

Book shelter eller bålhytte

Du kan booke faciliteterne hos MYRTHUE.

Læs mere på MYRTHUEs egen hjemmeside.

I nærheden

I vintermånederne kan du lægge vejen forbi skøjtebanen på Torvet i Esbjerg og nyde den hyggelige stemning og energien på isen.

Du kan også besøge Hovedbiblioteket, som har plads til fordybelse alene eller i selskab med andre.

Find vej

Adresse og transport

Adresse: Grønnegårdsvej, Esbjerg