Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Stier og vandreruter

I Esbjerg Kommune har vi mange forskellige energistier, hjertestier og mange andre ruter rundt i den dejlige natur. Der er gode muligheder for at vandre, cykle eller lufte mountainbiken. 

Den Grønne Ring

Esbjergs parker og vilde natur hænger sammen via Den Grønne Ring, der snor sig 11 km gennem byen som et grønt bælte, der altid giver dig en helt unik adgang til fantastisk natur, uanset hvor i byen du befinder dig.

Læs mere om Den Grønne Ring

Energistierne

Se vores forskellige energistier, hvor du kan gå en tur, cykle eller køre på mountainbike. Der er stier i Ribe, Esbjerg, Bramming og Gredstedbro.

Sådan finder du vej til energistierne

Cykelruten Darum Marskgårde

Cykelruten Darum Marskgårde er syv km lang, og på turen vil du opleve vadehavslandsbyen med de mange karakteristiske marskgårde.

Læs mere om Cykelruten Darum Marskgårde

Kongeåstien

Kongeåstien er en primitiv trampesti på i alt 67 km. langs den gamle grænse ved ved Kongeåen. Stien er delt op i mindre strækninger, som du kan finde på hjemmesiden, så du kan planlægge din rute hjemmefra.

Læs mere om Kongeåstien, Kongeådalen og Kongeåen

Grænsestien

Grænsestien følger 1864-grænsen fra Vester Vedsted ved Vadehavet til Villebøl ved Kongeåen. Vandrestien er 48 km og består af tre etaper.

Læs mere på Grænsesti.dk

De smukke ridestier

Nyder du naturen fra hesteryg, så har du flere muligheder for at få helt fantastiske oplevelser ved at følge vores mærkede ridestier i både Marbæk, Guldager og Ribe.

Rid videre mod de afmærkede ridestier

Løb rundt om skøjtesøen i Bramming

Midt i Bramming ligger Skøjtesøen og Ishockeysøen, som har nogle gode stier og hvor underlaget er stabilt.

Læs mere om Skøjtesøen Bramming

Darum Kirkesti

Alle kan nyde en god tur i landets ældste kirkestier. Det er nemlig en sti, der er designet til at være kørestol-og barnevognsvenlig.

Læs mere om Darum Kirkesti

Panoramarute 403

Vest for Ribe ligger det åbne flade marskland og udenfor diget strækker Vadehavet sig langt ud i horisonten. Med cykelruten Panoramarute 403 får du en rundtur på 28 km., hvor du bl.a. kommer ud gennem det flade marskland til diget og over Ribe Vesterå.

Læs mere om Panoramarute 403