Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Find din nye forening

Foreningslivet blomstrer i Esbjerg Kommune, og der er garanteret også noget for din smag. Du kan finde alle foreninger i vores foreningsliste. 

I Esbjerg Kommune findes der næsten 1000 registrerede foreninger inden for flere kategorier, der varierer lige fra hobbyaktiviteter til sport og netværksgrupper.

Sæson og tilmeldingstidspunkter

I de fleste foreninger tilmelder man sig en hel sæson, der strækker sig over et helt eller et halvt år (enten sommer eller vinter). Det er oftest rarest at være med fra sæsonstart, men mange klubber tager imod nye medlemmer midt i en sæson, hvis der stadig er ledige pladser. 

Mange indendørsaktiviteter har sæsonstart I august eller september, mens de fleste udendørsaktiviteter starter sæsonen I april eller maj. 

Prøv gratis et par gange

I de fleste foreninger kan man deltage et par gange, før man beslutter, om man ønsker at melde sig ind. Ring eventuelt til dem og spørg, hvis der ikke står noget om det på deres hjemmeside. 

Frivilligt arbejde i foreningerne

Mange forældre hjælper til i de foreninger, hvor deres børn er aktive. Nogle hjælper med administrativt arbejde, mens andre hjælper som træner, laver kostumer til teaterforestillinger eller giver en hånd med på børnenes udflugter.

Læs mere om frivilligt arbejde

Kom godt i gang

Der står mange frivillige klar til at hjælpe dig godt i gang i din nye forening. Vi har en særlig mentorordning, så du kan kontakte et medlem. Så kan I aftale et besøg, hvis du overvejer, om det er den rigtige forening for dig.

Læs om mentorordningen

Start egen forening og lån kommunens lokaler

Der er gode muligheder for at starte din egen forening. Det kan du læse meget mere om på Esbjerg Kommunes hjemmeside.

Brug foreningsportalen hvis du vil stifte en forening