Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ved vandet

Vandet er en vigtig del af DNA’et her i Esbjerg Kommune, derfor kan du også få masser af oplevelser både ved, på og i vandet her i kommunen. Dyk ned i de mange muligheder lige her.

Vadehavet

Vores Vadehav er ikke blot en del af Nationalpark Vadehavet, det er også udpeget til UNESCO verdensarv. En fantastisk natur du simpelthen må bare opleve.

Læs mere om Vadehavet

Aqtiv – Esbjergs vandeksperimentarium

Aqtiv er et vandeksperimentarium i lagunen inde bag den kunstige havneø, hvor der er planlagt forskellige forhindringsbaner, vandpolobaner, svømmebaner, en wakeboard-bane og meget mere, som både øvede og nye vandhunde kan prøve kræfter med.

Læs mere om Aqtiv

Badestrande

Er du til gåture langs vandet, eller er du en frisk vandhund, så er heldig. Ved Esbjerg og i nærområdet langs kysten finder du flere fantastiske badestrande med udsigt over det episke vadehav.

Find alle badestrande

Ribe Å

Når du begiver dig ud på Ribe Å, kan du blive et med både naturen og Danmarkshistorien. Her kan du sejle op ad åen – eller nedad igen – og opleve den idylliske natur omkring Danmarks ældste by.

Læs mere om Ribe Å

Brillesøerne og Sildesøen

Er I på udkig efter en hyggelig tur ud i naturen og måske lidt læ fra den friske Vestenvind, så er området ved Brillesøerne og Sildesøen et oplagt udflugtsmål.

Læs mere om Brillesøerne og Sildesøen

Guldager Mølledam

Gemt lidt af vejen, men absolut et besøg værd. Bag Kjersings industriområde findes et fantastisk grønt område, som inviterer til hyggelige gåture.

Læs mere om Guldager Mølledam

Hjerting Strandpromenade

En slentretur langs promenaden byder på masser af oplevelser. Der er god adgang til stranden, hvor man kan slappe af i hængekøjer, spille beach volley eller forsøge at klatre i pæleskoven.

Læs mere om Hjerting Strandpromenade

Mandø

En perle midt i Vadehavet, der kun kan nås ved lavvande. For to gange i døgnet oversvømmes den eneste vej, Låningsvejen, til og fra øen.

Læs mere om Mandø

Maritimt Center

Maritimt Centeret er Esbjergs moderne samlingssted ved vandet, hvor du rigtigt kan udfolde dit indre vandhund ved at kaste dig ud i alle de maritime sportsgrene.

Læs mere om det Maritime Center

Mennesket ved Havet er et must-see i Esbjerg

I mere end 20 år har de fire storslået hvide mænd været et varetegn for Esbjerg. De står ved Sædding Strand og kan nydes hele året rundt.

Læs mere om Mennesket ved Havet

Munkesø ved Skallebæk

Søen og dens omgivelser har et rigt plante- og fugleliv. Den forholdsvis lavvandede sø udgør sammen med de nærmeste omgivelser et sandt fuglemekka i både yngle- og træktiderne.

Læs mere om Munkesø

Måde Bakker

Har I lyst til en anderledes udflugt med mulighed for at komme helt tæt på den grønne omstilling ved Esbjerg Havn, så bør I tage en tur til Måde Bakker.

Læs mere om Måde Bakker

Paradissøerne

Paradissøerne er et dejlig grønt område med et stisystem, der fører dig gennem de to søer og grønne områder, hvor du kan koble af.

Læs mere om Paradissøerne

Sneum Digesø

Sneum Digesø har et rigt fugleliv, og mange forskellige arter af fugle bruger året rundt området til at raste, spise eller yngle. Du kan eksempelvis opleve grågås, troldand, strandskade, klyde, gravand og bramgås.

Læs mere om Sneum Digesø

Kammerslusen

Tag en tur til Kammerslusen og se, hvordan sluseportene åbner og lukker efter tidevandet. Her kan du opleve Vadehavets særlige natur på tæt hold og mærke historiens vingesus.

Læs mere om Kammerslusen

Guldager Mølledam

Guldager Mølledam er en gammel opdæmmet sø, som i 500 år leverede vand til vandmøllen og områdets bønder. I dag er det et skønt sted at gå en tur.

Læs mere om Guldager Mølledam