Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ved vandet

Vandet er en vigtig del af DNA’et her i Esbjerg Kommune, derfor kan du også få masser af oplevelser både ved, på og i vandet her i kommunen. Dyk ned i de mange muligheder lige her.

Badestrande

Er du til gåture langs vandet, eller er du en frisk vandhund, så er heldig. Ved Esbjerg og i nærområdet langs kysten finder du flere fantastiske badestrande med udsigt over det episke vadehav.

Find alle badestrande

Brillesøerne og Sildesøen

Er I på udkig efter en hyggelig tur ud i naturen og måske lidt læ fra den friske Vestenvind, så er området ved Brillesøerne og Sildesøen et oplagt udflugtsmål.

Læs mere om Brillesøerne og Sildesøen

Guldager Mølledam

Gemt lidt af vejen, men absolut et besøg værd. Bag Kjersings industriområde findes et fantastisk grønt område, som inviterer til hyggelige gåture.

Læs mere om Guldager Mølledam

Hjerting Strandpromenade

En slentretur langs promenaden byder på masser af oplevelser. Der er god adgang til stranden, hvor man kan slappe af i hængekøjer, spille beach volley eller forsøge at klatre i pæleskoven.

Læs mere om Hjerting Strandpromenade

Munkesø ved Skallebæk

Søen og dens omgivelser har et rigt plante- og fugleliv. Den forholdsvis lavvandede sø udgør sammen med de nærmeste omgivelser et sandt fuglemekka i både yngle- og træktiderne.

Læs mere om Munkesø

Sneum Digesø

Sneum Digesø har et rigt fugleliv, og mange forskellige arter af fugle bruger året rundt området til at raste, spise eller yngle. Du kan eksempelvis opleve grågås, troldand, strandskade, klyde, gravand og bramgås.

Læs mere om Sneum Digesø

Vadehavet

Vores Vadehav er ikke blot en del af Nationalpark Vadehavet, det er også udpeget til UNESCO verdensarv. En fantastisk natur du simpelthen må bare opleve.

Læs mere om Vadehavet