Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Naturoplevelser for børn og unge

Er I klar til at tage på opdagelse i vores skønne natur? Vi har samlet de mest børnevenlige steder, hvor I kan boltre jer, uanset om der skal små eller store fødder med på tur.

Mennesket ved Havet

En af Esbjergs største turistattraktioner "De Fire Hvide Mænd" blandt folkemunde, er ni meter høje og har skuet ud over havet i mere end 20 år. Det er et must-see, når man besøger Esbjerg.

Læs mere om Mennesket ved Havet

Esbjerg Strand

Hvad enten du er vinterbader eller bare en vaskeægte vandhund, vil du elske faciliteterne ved Esbjerg Strand. Prøv kræfter med forhindringsbaner, vandpolobaner, svømmebaner, en wakeboard-bane og meget mere.

Læs mere om Esbjerg Strand

Vognsbølparken

Esbjergs største bypark af det grønne hjerte formår både at få pulsen op og giver samtidig mulighed for at få pulsen helt ned. Der er aktiviteter for alle aldre, og området bruges til nogle af byens største begivenheder.

Læs mere om Vognsbølparken

Ribelund

Har du lyst til en tur ud i naturen, men alligevel tæt på Ribes middelalderlige centrum, så er Ribelund et oplagt familieudflugtsmål hele året rundt. Hvis det skulle blive for kedeligt, kan de små altid se minidyrehaven. Her er æsler, kænguruer med mere.

Læs mere om Ribelund

Spektrumparken

I Spektrumparken i Esbjergs østerby kan børnene give den gas i parkens mange faciliteter, og der er god plads til, at de voksne kan slappe af i det grønne.

Læs mere om Spektrumparken

Den Hemmelige Skov

I Kjersing skov ligger Den Hemmelige Skov... den er så ikke hemmelig mere. Men du kan plukke blomster, brombær, mirabeller og hasselnødder. Der er et madpakkehus, hvor du kan nyde din medbragte mad.

Læs mere om Den Hemmelige Skov

Portalparken

Er du vild med at udfordre dine sanser og motorik, så er Portalparken lige stedet for din næste udflugt. Portalparken er en del af det nye internationale kvarter, hvor fokus er kultur og klima omkring Stengårdsvej.

Læs mere om Portalparken

Dyrehaven

Dyrehaven er et populært udflugtsmål, hvor man kan komme tæt på sikahjorte, kron- og dådyr i det indhegnede område. Dyrene er vilde, og som besøgende går vi ind i deres hjem, så vi skal opføre os ordentlig med respekt og rydde op efter os selv.

Læs mere om Dyrehaven

Vadehavet - et landskab i evig forandring

I 2014 blev Vadehavet udpeget til UNESCO Verdensarv. Årsagen er at vadehavet er et enestående naturområde, der med tidevandets komme to gange i døgnet er i evig forandring.

Læs mere om Vadehavet

Gulebjerg

Gulebjerg er en del af Marbæk Klint. Her tager mange på tur, hvor man blandet andet kan opleve den gule farve, som sandlagene ved Markbæk Klint har.

Læs mere om Gulebjerg

Midtgård

Er du på udkig efter en gård med heste, grise, får, køer, geder, høns, ænder og gæs, som du kan besøge sammen med dine børn, så er Midtgård lige stedet til jeres næste udflugt. Kom til Midtgård og klap en ged, mens du nyder madpakken.

Læs mere om Midtgård

Myrthuegård

Myrthuegård ligger naturskønt midt i Nationalpark Vadehavet og med Vadehavet som nabo. Den hyggelige gård fungerer perfekt som udgangspunkt for ture ud i Nationalpark Vadehavet eller Marbæk Plantage, hvor du finder stier og gode ruter.

Læs mere om Myrthuegård

Guldager Plantage

I Guldager Plantage kan du nyde naturen med skov og sø. Tag også et kig på Danmarks ældste naturskole eller få et glimt af tidligere tider i jernalderlandsbyen. Skolerne nyder vældig af mulighederne og læringen af landsbyen.

Læs mere om Guldager Plantage

Skovnisserne

I skovene omkring Esbjerg og Ribe gemmer der sig en magisk familie, der kun kommer frem i måneden op til jul. Start skattejagten med børnene og find skovnisserne i Marbæk, Østskoven og Grimstrup Krat ved Esbjerg og i Tange Plantage ved Ribe.

Læs mere om Skovnisserne