Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Dyrehaven i Nørreskoven

Dyrehaven er et populært udflugtsmål, hvor man kan komme tæt på sikahjorte, kron- og dådyr i det indhegnede område. Dyrene er vilde, og som besøgende er vi der på dyrenes præmisser.

Kæmpestore bøgetræer byder velkommen til Nørreskoven, og netop bøgeskove er ikke så sædvanlige her på egnen. Skoven er let fremkommelig med stier, og på Dyrehavens slette er der en fin udsigt mod nord og syd.

Midlertidigt fodringsforbud i dyrehaven

Der er midlertidigt indført forbud mod fodring af dyrene i dyrehaven. 

Når du besøger dyrehaven er det vigtigt, at du retter dig efter skiltningen og de aktuelle anvisninger ved indgangene.

  • Hold altid mindst fem meters afstand til dyrene.

Når dyrene er i brunst

Vær særlig opmærksom fra september til slutningen af november. Sensommer er lig med parringstid, også kaldet brunst. Hannerne har travlt med at markere sig over for hinanden og hunnerne. Dyrene kan derfor reagere anderledes, end de normalt vil gøre, også over for de besøgende i dyrehaven.

Så vær gerne ekstra opmærksom på dyrenes adfærd, så der ikke opstår uheldige situationer mellem dyr og mennesker.

 

Prøv kræfter med discgolf

Tag din frisbee med og prøv kræfter med den fantastiske ni-hullers disc golfbane syd for Dyrehaven. Alle kan være med, og det er ganske gratis at bruge banen, der er tydeligt markeret hele vejen rundt i skoven.

Der er adgang til det første hul i banen ved parkeringspladsen ved den store port fra Gl. Vardevej.

 

Få pulsen op

Skal pulsen højt op, skal du til den nordlige del af Nørreskoven, hvor du finder ”Tarzanbanen”, som de fleste børn i området kalder motorikbanen. Der er adgang fra Krebsestien.

Tag en tur på Energistien

Hvis du har lyst til en kort gå- eller løbetur, så kan du bruge den røde energisti, der er afmærket i området. Den er 3,4 km lang, og går rundt om den gamle dyrehave og golfbane.

Der findes i alt 11 energistier rundt i hele kommunen. Der er skiltet tydeligt i naturen med de særlige energipæle, så du kan roligt kaste dig ud i det. 

 

Find vej

Adresse og transport

Adresse: Gl. Vardevej

Parkering: Gl. Vardevej lige overfor Spangsbjerg Hospital.

Busser: Flere busser stadser i nærheden.