Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Skovnisserne

I skovene omkring Esbjerg og Ribe gemmer der sig en magisk familie, der kun kommer frem i måneden op til jul. Start skattejagten med børnene og find skovnisserne i Marbæk, Østskoven og Grimstrup Krat ved Esbjerg og i Tange Plantage ved Ribe.

Udstyret med et par gps-koordinator kan hele familien tage en tur i skoven og lede efter skovnisserne, der kommer frem i skovene omkring Esbjerg i den første adventsweekend før jul.

I Ribe flytter skovnisserne ind samme sted hvert år, for i Tange Plantage har de fundet det bedste sted i skoven til deres Nissebo.

Skovnissen i Marbæk

For mange børnefamilier i og omkring Esbjerg er det blevet en hyggelig juletradition, at de skal ud i Marbæk Plantage for at finde skovnisserne. Med årene har skovnissen fået sig en hel nissefamilie, og det kan ses i skovbunden, hvor nisseboet emmer af hygge, jul og nissefodspor.

Skovnissen i Østskoven

Skovnissen i Marbæk har pralet så meget i nisseland med sin juleresidens i Marbæk, og de mange søde børn, der hvert år kommer og besøger ham. Derfor har hans fjerne slægtninge nu også valgt at lægge vejen forbi Esbjerg til jul. De har valgt at slå sig ned i Østskoven i Esbjerg Ø.

Følg med og få fat i de hemmelige koordinator

Skovnisserne glæder sig til at komme til Esbjerg hver jul. Som alle andre ynder de også at udforske skovene omkring Esbjerg. Det betyder, at deres nissebo altid dukker op et nyt sted i skoven. Derfor er der hvert år et nyt sæt koordinator at gå efter for at finde dem.

Du kan følge med i Skovnissernes Facebookgruppe, hvor koordinatorerne bliver afsløret hvert år i slutningen af november.

Skovnisserne er fremme fra den 1. adventsweekend og frem til første weekend i januar.

 

Et nissebo i Grimstrup Krat

I Grimstrup Krat kan du finde et helt nyt nissebo. Dette nissebo er noget helt særligt, da det er første gang i år, at der er nogle nisser, der flytter ud i Grimstrup Krat. 

Du kan følge med i Nisserne i Egekrattet Grimstrups Facebookgruppe, hvor du også kan se koordinationerne til nisseboet.

Skovnisserne i Ribe

I Ribe elsker skovnisserne også at få besøg af både store og små. Her er nisserne i mange år dukket op i skovbunden i Tange Plantage, hvor de har fundet skovens absolut bedste plads til deres Nissebo. Derfor finder I skovnisserne samme sted i skovbunden hvert år fra den første weekend i advent.

I finder Nissebo ved at følge den store skovsti mod skovlegepladsen fra Tange Plantages vestlige ende. Ca. 150 meter inde finder I skiltet mod Nissebo. Følg herefter de røde bånd frem til nisserne.

Hjælp nissemor

Alle er velkomne til at lede efter skovnisserne og gøre skattejagten til en hyggelig juletradition. Husk bare at efterlade skovnisserne og naturen omkring, som I fandt dem. Der er nemlig rigtig mange, der har en stor fornøjelse ud af turen.

Vidste du…

…at det er private, der hvert eneste år står for nissefamiliernes fine nissebo. Pas derfor rigtig godt på alle tingene, så alle kan få en god tur.

 

Adresse:

Tange Plantage, Ribe

Tangevej, 6760 Ribe

N55° 32.470 E 8° 80.879

 

Esbjergs skovnissernes adresser er ukendt til slutningen af november.

Marbæk Plantage: Myrthuevej, 6710 Esbjerg V

Østskoven: Infohytten har adresse: Grønnegårdsvej 30C, 6705 Esbjerg Ø

Grimstrup Krat