Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Midtgård - et økologisk formidlingssted

Er du på udkig efter en gård med heste, grise, får, køer, geder, høns, ænder og gæs, som du kan besøge sammen med dine børn, så er Midtgård lige stedet til jeres næste udflugt.

Midtgård er et økologisk formidlingssted i udkanten af Ravnsbjerg, hvor gæster i alle aldre kan komme helt tæt på bondegårdsdyrene.

Her er højt til himlen, masser af dyr, skov, eng, grønne plæner og en unik mulighed for at følge årets gang på en økologisk gård.

Midtgård besøges flittigt af daginstitutioner, dagplejere og skoler i hverdagene, så der er klart bedst plads sidst på eftermiddagen og i weekenderne.

En gård fyldt med oplevelser

Et besøg på Midtgård giver tid til undren, fordybelse og glæde. Her bliver man klogere gennem leg og nysgerrighed. Ud over dyrene kan du opleve køkkenhaven, engen, marken, overdrev, bæk og sø.  

Nær gården er indrettet et særligt krible krable-område, og du kan også besøge 1000-års skoven.

Tag familien med

Midtgård er altid åbent for et besøg, og et par gange om året holder formidlerne arrangementer for hele familien. Arrangementerne tager afsæt i årets gang på gården. Det kan være et fodredag i foråret, hvor dyrene har fået unger eller det kan handle om høsten i efteråret.

Vidste du …

…at, det er helt gratis at besøge Midtgård? I kan også tage madpakken med og spise den både inde og ude alt efter vejret.

Særligt for skoler og dagtilbud

Midtgård besøges flittigt af daginstitutioner, dagplejere og skoler, der gerne vil lære om natur og økologi. Aktiviteterne er tilpasset livet på gården i forhold til årstiden.

Historien om Midtgård

Midtgård blev fra 1917 til 1975 drevet som et almindeligt husmandssted af Anton og Pauline Sørensen, før parret solgte gården til Esbjerg Kommune. I 1990’erne blev de gamle bygninger revet ned. Den nybyggede gård blev til en beboer- og aktivitetsgård, som også de nærliggende skoler brugte i undervisningen.

I 2015 var gården lukningstruet på grund af kommunale besparelser, men den blev reddet på målstregen, og stedet overgik til MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring i 2016. I den forbindelse blev gårdens profil ændret fra et værested til et lærested. I dag fungerer Midtgård som en slags naturskole, hvor der er fokus på bæredygtighed og økologi. Deraf navnet: Midtgård – et økologisk formidlingssted.

 

Adresse

Ravnsbjergvej 6

6710 Esbjerg V