Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Myrthuegård

Myrthuegård ligger i den nordlige del af Marbæk Plantage. Her kan du opleve Nationalpark Vadehavet, der er udpeget som UNESCO verdensarv. Alle er velkomne, og stedet fungerer som et godt udgangspunkt for ture til Vadehavet eller i Marbæk.

Myrthuegård er et natur- og kulturformidlingscenter for folk i alle aldre. Der kommer mange grupper fra kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler i Esbjerg Kommune i hverdagene.

Alle besøgende er velkomne til at bruge parkeringspladsen, den overdækkede gæstepavillon og toiletterne. Hvis I har madpakke med, så sæt jer endelig ved vores borde/bænke. 

Oplevelser omkring Myrthuegård

Feltstationen er seks små åbne hytter i skoven. Her kan hele familien være med, når temaer omkring naturtyper og landskabet udforskes via den danske eventyrer Jens Bjerre og hans berømte rejser. Besøg dem helst i weekender og i hverdagsaftner, når skoleelever ikke får undervisning der.

Gå en tur langs planetstien som er ca. 500 meter lang. I gårdspladsen finder du information om stien, som tager dig fra solen til Neptun. Når du bevæger dig én meter, så svarer det til 10 millioner kilometer i rummet.

Du kan også gå en smuk tur til Vadehavet, der ud over at være nationalpark også er udpeget som verdensarv af UNESCO. Nyd det flotte kig over Varde Ås udløb i Vadehavet og Ho Bugt og til halvøen Skallingen.

Offentlige ture og arrangementer

På Myrthuegård afholdes med jævne mellemrum offentlige ture og arrangementer for store og små.

I maj må du for eksempel ikke gå glip af Nationalpark-/Marbækdagen - en festdag, hvor mere end 100 frivillige viser områdets mange natur- og kulturtilbud frem.

Find arrangementerne på MYRTHUEs hjemmeside.

Book sheltere

Oplev naturen, efter at mørket har sænket sig. Du kan overnatte i en af Myrthuegårds shelters. Det er gratis.
Læs mere på MYRTHUEs egen hjemmeside.

Find vej

Adresse og transport

Adresse: Myrtuevej 39, 6710 Esbjerg V

Brug P-pladsen ved Myrthuegård