Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Myrthuegård

Myrthuegård ligger i den nordlige del af Marbæk Plantage. Her kan du opleve nationalparken og Vadehavet, der er udpeget som UNESCO verdensarv. Alle er velkomne, og stedet er et godt udgangspunkt for ture til Vadehavet eller Marbæk.

Start turen på Myrthuegård

Myrthuegård ligger naturskønt midt Nationalpark Vadehavet og med Vadehavet som nabo. Den hyggelige gård fungerer perfekt som udgangspunkt for ture ud i Nationalpark Vadehavet eller Marbæk Plantage, hvor du finder stier og gode ruter, både hvis du er på gåben, kører mountainbike eller er til hest. Du kan også komme tæt på det fantastiske Vadehav, der som et helt unikt naturområde er udpeget til UNESCO verdensarv.

Du er velkommen til at bruge parkeringspladsen ved Myrthuegård, hvor der også er toiletter. Gårdens overdækkede pavillon og områdets borde og bænke er perfekte til et hvil eller måske hygge over madpakkerne.

Myrthuegård som port til Vadehavet

Myrthuegård er officielt en af nationalparkens seks porte til Vadehavet, og det har bogstavelig talt åbnet en ny dør i oplevelsen og forståelsen af Vadehavet. 

Tag fx en tur på Vaderuten, hvor du går igennem den geologiske tidslinje. Hver søjle tæller for svimlende 10 mio. år. Ruten er to km lang, og I kan låne en rygsæk, hvor I finder inspiration til turen. Trænger benene til et lille hvil, så tag gerne en pause på bænkene, hvor I kan lære mere om fx tidevandet og Vadehavets fugle.

Med Myrthuegård som port er det målet at gøre oplevelsen af Vadehavet endnu mere lærerig og nærværende. Porten er ikke alene en fysisk indgang til Vadehavet, men også en symbolsk invitation til at udforske, lære og skabe nye oplevelser sammen.

Som port i formidlingsprojektet "Velkommen til Vadehavet" er Myrthuegård en del af et netværk af fysiske porte, velkomststeder, infosteder og digitale porte. Samlet styrker projektet mulighederne for at mærke og opleve nationalparken på sin egen krop og gøre både lokale og turister i alle aldre klogere på Vadehavets forunderlige natur. 

Overnat i det fri

Hvis du gerne vil opleve naturen, efter at mørket har sænket sig, så kan du overnatte i et af Myrthuegårds shelters. De fire shelters har plads til otte personer hver, og der er både bålsted og borde og bænke. Du skal bare selv huske brænde til bålet.

Book shelters både på Myrthuegård og andre af MYRTHUES steder

Oplevelser omkring Myrthuegård

I Storhaven ved gården finder du en lille rød hytte, der giver børn og barnlige sjæle lyst til at gå på opdagelse i de øvrige feltstationer, som ligger i skoven. Her kan hele familien være med, når temaer omkring naturtyper og landskabet udforskes. Besøg dem helst i weekender eller på hverdagsaftenener, når der ikke er børnehavebørn på besøg.

Gå en tur langs planetstien som er ca. 500 meter lang. I gårdspladsen finder du information om stien, som tager dig fra solen til Neptun. Når du bevæger dig én meter, så svarer det til 10 millioner kilometer i rummet.

Du kan også gå en smuk tur til Vadehavet og nyde det flotte kig over Varde Ås udløb i Vadehavet og Ho Bugt og til halvøen Skallingen.

Arrangementer og ture for alle

Du er altid velkommen til at deltage i MYRTHUEs offentlige arrangementer og ture, som både foregår på Myrthuegård og andre steder rundt i Esbjerg Kommune. Tag fx med på svampetur i efteråret eller kom forbi til den store Nationalpark-/Marbækdag i foråret.

Læs mere om MYRTHUEs mange arrangementer

Læring for børn og voksne

Myrthuegård er et af de mange spændende steder, der hører til MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring. Gården fungerer som et natur- og kulturformidlingscenter for folk i alle aldre, og året rundt bliver Myrthuegård besøgt af mange grupper fra kommunens dagtilbud og skoler.

Myrthuegård tilbyder kurser og kompetenceudvikling for fx lærere, pædagoger, dagplejere, naturvejledere, formidlere og studerende, og det er også muligt at booke personalearrangementer og -ture, og der bliver skræddersyet et program til netop din arbejdsplads.

Find vej

Adresse

Myrtuevej 39, 6710 Esbjerg V