Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Smuk natur ved Ribe

Området i og omkring Ribe er ganske enkelt helt unik med dets flotte vadehav langs kysten og de smukke enge langs Ribe Å.

Vadehavet – et landskab i evig forandring

Vores Vadehav er ikke blot en del af Nationalpark Vadehavet, det er også udpeget til UNESCO verdensarv. En fantastisk natur du simpelthen må bare opleve.

Læs mere om Vadehavet

Ribe Å

Når du begiver dig ud på Ribe Å, kan du blive et med både naturen og Danmarkshistorien. Her kan du sejle op ad åen – eller nedad igen – og opleve den idylliske natur omkring Danmarks ældste by.

Læs mere om Ribe Å

Mandø

En perle midt i Vadehavet, der kun kan nås ved lavvande. For to gange i døgnet oversvømmes den eneste vej, Låningsvejen, til og fra øen.

Læs mere om Mandø

Galgebakken og Hovedengen

Når du besøger Ribe, er det spændende at lægge vejen forbi Galgebakken og Hovedengen. Begge steder bygger på makabre historier fra fortiden, og i dag kan du også opleve naturens luner og store begivenheder her.

Læs mere om Galgebakken og Hovedengen

Riberhus Slotsbanke

Er du vild med et godt eventyr, så kan du opleve et vaskeægte et af slagsen på Slotsbanken i Ribe, hvor der i Middelalderen stod et ægte kongeslot med både en Dronning og flere konger.

Læs mere om Riberhus Slotsbanke

Ribelund

Ribelund er et naturskønt område tæt ved banegården for hele familien. Området rummer blandt andet en minidyrepark, en legeplads, et udsigtstårn og et museum.

Læs mere om Ribelund

Kammerslusen

Tag en tur til Kammerslusen og se, hvordan sluseportene åbner og lukker efter tidevandet. Her kan du opleve Vadehavets særlige natur på tæt hold og mærke historiens vingesus.

Læs mere om Kammerslusen

Vedels anlæg

En stor oval plads er hjertet i anlægget, og her finder du en buste af historiker Anders Sørensen Vedel, som anlægget er opkaldt efter.

Læs mere om Vedels anlæg

Tange Plantage

I Tange Plantage ligger en spændende skovlegeplads med en fangeborg i træ, gynger, vipper og en rutsjebane ind igennem en jordvold. Ved siden af skovlegepladsen har spejderne to shelters og en grillplads, som du gerne må benytte.

Læs mere om Tange Plantage

Energistier i Ribe

Tag en gå- eller cykeltur på to energistier i Ribe, som er henholdsvis 2,7 og 5,7 km lang.

Læs mere om energistierne i Ribe

Grænsestien

Grænsestien følger 1864-grænsen fra Vester Vedsted ved Vadehavet til Villebøl ved Kongeåen. Vandrestien er 48 km og består af tre etaper.

Læs mere om Grænsestien

Østerssafari

Der findes mange kulinariske oplevelser, men intet slår oplevelsen af at stå midt i Vadehavet og spise en nyåbnet østers, som du selv har plukket fra havbunden.

Læs mere om østerssafari

Sort Sol

Gå ikke glip af det magiske naturfænomen, Sort Sol, hvor hundred tusind stære danser ballet på aftenhimlen over marsken. I fantastiske formationer giver stærene en akrobatisk opvisning, mens solen går ned i horisonten.

Læs mere om Sort Sol

Vadehavscentret

Spot en sæl eller udforsk det vilde fugleliv ved Vadehavet. Vadehavscentret byder dig inden for - og med ud - til fortællinger om det unikke Vadehav.

Læs mere om Vadehavscentret

Hundeskov

Øst for Ribe og forbi Tange ligger én af de fem hundeskove, som Esbjerg Kommune stiller til rådighed for alle hundeluftere.

Læs mere om hundeskoven

Overnat i naturen

Se de mange gode muligheder for at sove i det fri eller holde fællesspisning i madpakkehuse eller ved bålhytter.

Find sheltere og bålhytter i området

Panoramarute 403

Vest for Ribe ligger det åbne flade marskland og udenfor diget strækker Vadehavet sig langt ud i horisonten. Med cykelruten Panoramarute 403 får du en rundtur på 28 km., hvor du bl.a. kommer ud gennem det flade marskland til diget og over Ribe Vesterå.

Læs mere om Panoramarute 403 (PDF)

Ribelundstien

Ribelundstien går fra Tangevej sydpå langs Ribe Østerå (2,2 km) og tilbage gennem RIbelund. Fra udkigstårnet kan du nyde udsigten over Østeråen. Forår og efterår kan du ved solnedgang opleve sort sol.

Læs mere om Ribelundstien (PDF)

Bjerreskov

Oplev den afmærkede 6 km. natursti gennem Bjerreskov. Her finder du skovbevoksninger med blandinger af løv- og nåletræer og åbne naturarealer med eng, overdrev og mose.

Læs mere om Bjerreskov (PDF)

Drivvejen

Drivvejen er en del af et større netværk af afmærkede vandreruter, der følger kysten og handelsruterne omkring Nordsøen. Gennem tusinder af år har studedrivere, jydepottesælgere og kræmmere vandret ad Drivvejen gennem det vestjyske landskab.

Læs mere om drivvejen (PDF)

Horslund Krat

Besøg det gamle egekrat, der med sine træer med krogede grene ligner en troldeskov. Her kan du nyde en dejlig, afmærket natursti på 2,4 km.

Læs mere om Horslund Krat (PDF)

Fæsted Mose

Mosen er i dag et stort krat af birk og pil, men tidligere har der i området været gravet tørv til brændsel. Mosen blev inddelt i mange små lodder, for at så mange som muligt fik mulighed for at udnytte tørven. I dag kan man være heldig at se rådyr.

Læs mere om Fæsted Mose (PDF)

Til fods og på cykel i Ribe-området

Nyd Ribes storslåede landskab

Det er værd at springe på cyklen eller snøre vandreskoene for at opleve Ribes natur. Mod vest Nationalpark Vadehavet med de store fugleflokke og mod øst ådalen, egekrat og plantager. Vi har samlet en guide med de bedste vandre- og cykelruter til dig.

Download folderen "Til fods og på cykel i Ribe-området"