Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Energistierne

Uanset om du vil ud at vandre, cykle, køre mountainbike, løbe eller udforske vores skønne natur, så har vi gjort det dejlig nemt for dig med vores afmærkede energistier.

Du finder de naturskønne energistier rundt i kommunen. Stierne er markeret med farvede skilte og varierer i længde. Gå på opdagelse og find energistierne herunder. God tur.

Grøn energisti i Vognsbølparken

Stien er 2,6 km og er den mest handicapvenlige af alle energistierne. Ruten går rundt om søerne i Vognsbølparken, hvor du kan tage et hvil undervejs på parkens bænke og parkstole.

Gl. Vardevej 60
6700 Esbjerg

Rød energisti i Nørreskoven

Stien er 3,4 km og går rundt om den gamle dyrehave og golfbane, hvor der er mulighed for at opleve hjorte på nært hold. Den gamle golfbane er i dag lavet om til en disc-golfbane, så der er rig mulighed for at prøve kræfter med en ny sportsgren på turen.

Gl. Vardevej
6700 Esbjerg

Sædding energisti

Stien er 5,3 km lang, og leder dig igennem det grønne bælte i Sædding-Ådalen og Fovrfeld. Stien går gennem grønne områder og langs vandet via Sædding Fyr, Fyrvej, Sædding Strand, forbi skulpturen Mennesket ved havet, Fiskeri- og Søfartsmuseet, Brillesøerne og tilbage til Sædding Centret.

Sædding Strandvej 2
6710 Esbjerg V

Sønderris energisti

Stien er 6,5 km. lang og fører dig blandt andet forbi det økologiske landbrug Midtgård, hvor der er nogle flotte udsigtspunkter. Det er muligt at parkere bilen ved Midtgård og starte turen her. Stien leder dig videre gennem Tusindårsskoven, forbi flere hyggelige steder med borde og bænke, en legeplads, et ude fitnessområde og et område, der er egnet til mountainbike for både børn og voksne.

Midtgård, Ravnsbjergvej 6
6710 Esbjerg V

Energisti i Den Hemmelige Skov

I Den Hemmelige Skov i Kjersing Skov nord for Esbjerg er der afmærket en 2,3 km energisti. Her følger du bækkens rislen, kommer tæt på græssende kreaturer, kan udforske heden og tage et hvil i det overdækkede madpakkehus eller på en af områdets bænke.

Kattegatvej

6715 Esbjerg Ø.

Ribes korte byrute

Ribes grønne energisti på 2,7 km tager dig med tilbage i tiden gennem Ribes gamle snoede middelaldergader i den gamle bykerne, videre langs Skibbroen, ud forbi Slotsbanken, hvor voldgraven stadig viser, hvor Riberhus lagde rammer for Dronning Dagmar og Kong Valdemars kærlighedsliv, videre langs Ribe Å forbi den gamle kirkegård, Sct Catharinæ Kirke via træbroen over Ribe Å ved Andeøen, via Boston Gård retur til Skibbroen.

Skibbroen

6760 Ribe

Blå energisti i Strandskoven

Stien er 3,5 km og går gennem skoven ved Vognsbølparken og videre bag om Blue Water Arena og Granly Hockey Arena. På dette stykke er det muligt med en kort afstikker på bunker-ruten, hvor du kan se nogle af de mange bunkere fra Anden Verdenskrig. Dem ligger der mange af i og omkring Esbjerg. Før energistien slår et smut ud omkring Mågehøj, hvor der er mulighed for at tage en afstikker op på højen og tage et hvil på bænkene med udsigt over havnen og indsejlingen til Esbjerg, før stien tager dig med tilbage til Vognsbølparken. Ved Parkvej og Gl. Vardevej er det muligt at gøre turen længere ved at følge enten den grønne eller røde energisti.

Engparken
6700 Esbjerg

Ribes lange energisti

Den blå energisti i Ribe går omkring Tangekvarteret og er 5,7 km lang. Ruten tager dig fra Ribe Station via Vedels Anlæg ud i Ribes skønne natur langs Ribe Å. Stien snor sig igennem skoven bag om Ribelund, ud forbi Ribe Østerå fugletårn, helt ud hvor Tangekvarteret ender og retur langs kvarterets nordlige side. Ned forbi Ribe Fritidscenter, Riplay og tilbage mod Ribe Station.

Vedels Anlæg

6760 Ribe

Hjerting energisti

Stien er 4,8 km lang og tager dig med på en dejlig tur først langs Vadehavet via Hjerting Strandpromenade, forbi sejlklubben og langs stranden videre mod Hjerting Strandpark. Her går energistien via stien i Hjerting Strandpark ind i landet igen via Hjertingstien. Stien fører dig videre gennem Lystanlægget og via stisystemet rundt i Hjerting, hvor der flere steder er opstillet forskellige redskaber til underholdning, konkurrencer og styrkelse af krop, sjæl og muskler. Det er muligt at starte og slutte ruten ved Hjerting Badehotel, hvor der er flere parkeringsmuligheder.

Hjerting Strandvej 9

6710 Esbjerg V

Brammings energisti

I Bramming tager den 2,8 km lange energisti dig med rundt i den sydlige del af kommunen. Stien går rundt om nybyggerkvartererne Mulvadparken og Sønderparken. Du kommer forbi Mulvadsøen, hvor der er fine stier til både løbe-, cykel- og vandreture.

Mulvadvej

6740 Bramming

Gredstedbros energistier

I Gredstedbro er der to energistier at vælge imellem. En rød sti på 2 km og en grøn sti på 3,6 km. På den røde sti kommer du godt rundt i Gredstedbros parcelhuskvarterer krydret med landlig idyl på Ulkjærvej, hvor du kan være heldig at møde græssende køer, og en utrolig smuk tur langs søen bag Kløvermarken.

Vælger du den grønne tur på 3,6 km, så kommer du forbi plejehjemmet Karstensminde og gennem skoven op til skolen, videre over sportspladsen og op til skoven (anlægget) nord for byen.  Efter en tur gennem skoven bliver du ledt tilbage til byen. En kombination af de to stier er også mulig, og så får du dig en fin løbetur rundt i hele byen.

Ulkjærvej

6771 Gredstedbro

Energistier

På kortet herunder kan du se alle energistierne i hele Esbjerg Kommune. Aktiver kortet, så du kan zoome og finde stier i nærheden af dig.

Klik på kortet, så kan du zoome og få mere info om energistierne

Sådan startede energistierne

De første energistier blev udpeget i anledning af DGI Landsstævnet i Esbjerg i 2013. Siden er flere stier kommet til, og det er en populær måde at blive guidet rundt i dejlige naturområder – uanset om du går, løber eller cykler.

Ruterne er tydeligt markeret med "Energisti"-skilte.