Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Vadehavscentret

Spot en sæl eller se Vadehavet fra fugleperspektiv. Mulighederne er mange, når du besøger Vadehavscentret. Så kom afsted og gå på opdagelse i det unikke Vadehavsområde, der både er Danmarks største nationalpark og kåret til UNESCO Verdenshav.

Omtrent en kilometer fra Vadehavets salte havluft og unikke natur ligger Vadehavscentret. Her kan du udforske Nationalpark Vadehavet: Danmarks største - og vådeste - nationalpark.

Den unikke bygning vokser ud af og sammen med områdets smukke natur. Museet inviterer til fordybelse i og udforskning af Vadehavets vilde liv og ud på ture, så man selv kan opleve det hele - helt tæt på.

Vadehavet er også udnævnt til UNESCO Verdenshav – så der er ikke så lidt at gå på opdagelse i lige fra dyre- og fugleliv til planter, naturens kræfter og historien i området. Her er samlet noget for enhver smag. 

Oplev Vadehavet helt tæt på

Fantastiske ture og oplevelser

Ud på tur – aldrig sur

Sælsafari, sort sol, snapsetur eller noget helt fjerde? Vadehavscentret arrangerer hvert år adskillige ture, udflugter og aktiviteter, hvor du kan opleve forskellige fænomener, dyr og planter i og omkring Vadehavet helt tæt på. Der er både noget for voksne, børn og alle derimellem. Men husk at læse beskrivelsen, der kan være ture, der for eksempel ikke egner sig for de helt små, fordi man skal kunne gå langt. Men der er nok at vælge imellem. Så spørgsmålet er: Hvad skal du prøve?

Unikke udstillinger

Udforsk Vadehavets vidunderlige verden

I omegnen af 15 millioner trækfugle rejser gennem vadehavet på deres træk. Det lavvandede havområde er et mekka for de mange fugle på deres rejse, og det er et helt specielt syn, når man forår og efterår kan se de enorme sværme. Derfor udforsker en af Vadehavscentret udstillinger også Vadehavet fra fugleperspektiv med ”Trækfuglenes Vadehav”. I en anden udstilling ”Vadehavsfortællinger” kan du udforske de mange historier og begivenheder, der har udspillet sig i på og omkring Vadehavet fra fordums til moderne tid.

Vidste du...

...at Vadehavscentret er tegnet af arkitekt Dorte Mandrup og har et unikt arkitektonisk udtryk. Det gamle smelter sammen med det nye – og spiller sammen med den smukke natur, så bygningen nærmest vokser ud af landskabet. Stedet har da også modtaget flere priser for dets arkitektur og udtryk – særligt det store og unikke stråtækkede element gør sig bemærket.

Caféen er åben

Lidt godt til maven og ganen

På Vadehavscentret finder du også en hyggelig café med et lille og lækkert udvalg af mad, drikke og lidt til den søde tand. Drikke- og madvarer i caféen er økologiske.

Smugkig på menuen