Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Kunst, kultur og events i Ribe

Besøger du Ribe kommer du bestemt ikke til at kede dig. I løbet af året afholdes der mange festlige events for både store og små.

Indenfor kunst kan Ribe også byde på ganske særlige udstillinger og arrangementer.

Det Åbne Lydteater

Flod eller ebbe, vindstille eller stormflod. Nu kan du gå gratis i teatret, når det passer dig – lige midt i Nationalpark Vadehavet.

Læs mere om Det Åbne Lydteater

Kunstrunden Sydvestjylland

Hvert år i påsken kan du opleve et væld af kunst, kunstnere og værksteder på Kunstrunden Sydvestjylland, hvor dygtige kunstnere heriblandt Ribe åbner dørene op for gæster.

Læs mere om Kunstrunden Sydvestjylland

Ribe Classic

Tirsdage fra april til september kan du opleve de flotteste klassiske biler i Ribe og møde andre veteranbilsentusiaster.

Læs mere om Ribe Classic

Ribe Jazzfestival

Ribe Jazzfestival er nok Danmarks hyggeligste jazzfestival i Danmarks hyggeligste by. En nærværende musikfestival i unikke rammer i Ribe by.

Læs mere om Ribe Jazzfestival

Ribe Kunstmuseum

Besøg Ribe Kunstmuseum med dets flotte arkitektoniske ydre. Museet byder på en meget fin og stor samling af dansk kunst, tilbage fra omkring 1700.

Læs mere om Ribe Kunstmuseum

Ribe Dyrskue

Kom til Danmarks smukkeste dyrskue på den sidste fredag i juli. Her kan du opleve masser af dyr, underholdning og hygge.

Læs mere om Ribe Dyrskue

Ribe Vinfestival

Der er højt humør og klukken i vinglassene, når Ribe vinfestival hvert år i august bringer vinentusiaster sammen i Ribes fine gamle gågade.

Læs mere om Ribe Vinfestival

Ribes Kulturnat

Den moderne gadebelysning slukkes og nattens lys er levende og stammer fra fakler og bål. Der er oplevelser for hele familien ved hvert gadehjørne.

Læs mere om Ribes Kulturnat

Rued Langgaard Festival

Oplev musik fra Ribes kendte organist og komponist Rued Langgaard til den årlige Rued Langgaard Festival, hvor årets tema præsenteres i toner, ord, kunst, film og litteratur.

Læs mere om Rued Langgaard Festival

Skulpturer i det offentlige rum

I Ribe har du mulighed for at finde spændende kunst i byrummet. Rigtig god fornøjelse med din egen kunstrute.

Læs mere om skulpturer i det offentlige rum

Markeder

Oplev stemningen på markederne på Skibbroen i Ribe, hvor du kan finde skjulte skatte og skønne loppefund.

Læs mere om markeder

Tulipanfesten

Kom med til en af Danmarks største og mest traditionsrige byfester med tivoli, fest og musik og gå ikke glip af det flotte tulipanoptog gennem Ribes historiske gader.

Læs mere om Tulipanfesten i Ribe

Ribe Bibliotek

Esbjerg Kommunes biblioteker har plads til alle, hvad enten du kommer alene for at fordybe dig, blive klogere sammen med andre eller deltage i en aktivitet.

Læs mere om biblioteket

Ribelund Festival

Er du klar til en hyggelig festival, hvor der bliver skruet max. op for dansktoppen, så skal du tage med til Ribelund Festival. Festivalen er for alle musikelskere og særligt tilrettelagt for folk med udviklingshandicap.

Læs mere om Ribelund Festival