Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ta’ på biblioteket

Stedet, der er fuld af fortællinger. Mennesker kommer og går dagen igennem, for alle bibliotekets huse har lange åbningstider.

Hovedbiblioteket i Esbjerg

Byens mødested

Tag familien under armen, mød dine venner eller saml din mødregruppe på Hovedbiblioteket. Der er mange gode steder at hænge ud, læsehjørner og ikke mindst den store Fortælletrappe hvor du kan sidde og lade op. 

Hovedbiblioteket er en moderne ramme om litteratur, viden, kultur og demokrati, der er indrettet i fire områder. Alle områder har hvert sit fokus på uddannelse, medborgerskab, familie og kultur. Der er derfor plads til alle, hvad enten du kommer alene for at fordybe dig, blive klogere sammen med andre, deltage i en aktivitet eller få en oplevelse.

Fortælletræet

En læsehule fyldt med aktiviteter

I midten af Familiezonen på Hovedbiblioteket står Fortælletræet. Her kan du sætte dig ind i træets hule i en stille stund, hvor du læser en bog alene eller sammen med din familie. Du kan også kravle rundt på træets nederste grene og lege blandt dets rødder. Her er masser af muligheder for undren og fordybelse.

Det er multikunstneren Thomas Dambo, der står bag Fortælletræet, som blev plantet i 2019.

Det sker på biblioteket

Syng med, lyt til foredrag, medvirk på workshops, bliv inspireret og deltag i skriveværksteder. Der er aktiviteter hele året rundt på biblioteket – både for børn og voksne.

Se hvad der sker på dit biblioteket

Kunst på biblioteket

Biblioteket byder på masser af oplevelser - og du finder dem ikke kun på hylder og i kasser. Alle lokalbiblioteker huser faste udstillinger. På vægge, piedestaler og på steder, hvor du mindst venter det, står kunsten på spring.

Balkonen på Hovedbiblioteket huser Phototek Esbjergs galleri med skiftende udstillinger af dansk og international nutidig fotokunst.

Tips og tricks

Besøg Legetekets samling af pædagogisk legetøj

Balancekugler, byggesæt og bondegårdsdyr. Legetekets materialer understøtter og udvikler børns sproglige og motoriske evner. Alle materialer i Legeteket er til hjemlån og ikke til brug på biblioteket.

Se hvilket legetøj der passer til dit barn