Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Kom i teatret midt i Vadehavet

Flod eller ebbe, vindstille eller stormflod. Nu kan du gå i teatret, når det passer dig – lige midt i Nationalpark Vadehavet. I Det Åbne Lydteater får du en oplevelse ud over det sædvanlige med kendte danske skuespillere i hovedrollerne. Du skal bare bruge høretelefoner og en mobiltelefon.

Et kulturelt kinderæg. Sådan en oplevelse er Det Åbne Lydteater. Her får du nemlig både teater, natur og bevægelse på én gang. Forestillingen er en gratis kulturoplevelse i det fri, og du kan endda helt selv bestemme tidspunkt og tempo, for teatret med Vadehavet som kulisse er åbent hele døgnet og året rundt.

Forestillingen begynder ved Vadehavscentret og bugter sig fire kilometer gennem det flade landskab. Lydteatret afspilles i dine medbragte høretelefoner, mens du vandrer, og du får fornøjelsen af både skov, mark, dige og hav.

Livet på kanten

En lydoplevelse med kendte skuespillere

Titlen på forestillingen kommer fra nordfrisernes kælenavn for Vadehavet, Blanke Hans. Hovedrollerne spilles af to kendte skuespillere, Sonja Richter og Kurt Ravn, og i historien møder du Charlotte, der er vendt tilbage til Vadehavet, hvor hendes elskede morfar boede. Han var marsklandmand, og gennem ham lærte hun alt om livet på kanten mellem ebbe og flod, vade og marsk, liv og død. Charlotte har været væk fra Vadehavet i mange år og er nu vendt tilbage i håb om igen at komme tættere på den natur, hun var så stærkt knyttet til som barn.

Medrivende og tankevækkende forestilling

Skabt i unikt samarbejde

I et kreativt samarbejde har Vadehavscentret bidraget med sin store viden om det unikke naturområde, der både er nationalpark og UNESCO Verdensarv, mens Teater Katapult og AudioMove har haft ansvaret for de dramaturgiske og tekniske dele af forestillingen. Bag lydkulisserne står en af Danmarks bedste lyddesignere, Peter Albrechtsen.

Resultatet er en medrivende og tankevækkende forestilling bygget over Vadehavets historier, potentialer og udfordringer. Blanke Hans er på én gang et rørende gensyn med Vadehavet og en fortælling, der peger ind i den aktuelle klimadebat.

Hent app ved Vadehavscentret

Forestillingen er tilgængelig på dansk, tysk og engelsk og varer ca. 1,5 time. Fortællingen kan hentes via appen Useeum, når du er ved Vadehavscentret.

Du kan også læse mere om Det Åbne Lydteater her

Besøg Vadehavscentret

Oplev Vadehavet fra flere fronter

Få den fulde oplevelse af Vadehavet og besøg også Vadehavscentret. Her smelter natur og kultur sammen i form af centrets unikke og prisvindende arkitektur og de smukke omgivelser på kanten af Vadehavet.

Med mere end 1000 kvadratmeter er her oplevelser for alle aldre, og centret tager på en smittende måde gæsterne med ind i Vadehavets forunderlige verden.

Her er de smukke billeder fra

Billederne tilhører Esbjerg Kommune med undtagelse af følgende:

  • Topbillede af Vadehavet: Foto af Jens Karsten Jørgensen
  • Billede af fugle i flugt i billedgalleriet nedenfor: 'Starlings' af Henrik Emtkjær Hansen