Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Rued Langgaard Festival i Ribe

Oplev musik fra Ribes kendte organist og komponist Rued Langgaard til den årlige Rued Langgaard Festival, hvor årets tema præsenteres i toner, ord, kunst, film og litteratur.

Den danske organist og komponist, Rued Langgaard, er omdrejningspunktet for den festival, der hvert år i begyndelsen af september fylder Ribe med musik. Til Rued Langgaard Festival opføres nemlig musik af Rued Langgaard og beslægtede komponister fra især det 19. og 20. århundrede.

Du kan købe billetter til de enkelte arrangementer eller partoutkort til hele festivalen.

Ikke to år er ens

Nyt år - nyt tema

Rued Langgaard Festival varer i fire dage. Hvert år har festivalen et nyt tema, der bliver præsenteret i både toner, ord, kunst, film og litteratur, så publikum får et indblik i musikken og den tid og sammenhæng, den blev skrevet i.

Publikum kan opleve musikdramatik og orkesterværker fra primært den symbolistiske periode omkring år 1900, og der er også kammermusik, korkoncerter og orgelrecitaler på programmet. Det hele bliver iscenesat og formidlet på en nutidig måde, og festivalen åbner for nye perspektiver på musikken med bl.a. foredrag, kunstnermøder, digtoplæsninger og musikalske happenings.

Mærk stemningen og nyd musikken

Stemningsfulde venues

Som Danmarks og Nordens ældste by emmer Ribe af historisk stemning og charme, og det vil du også opleve til Rued Langgaard Festival. Alle festivalens arrangementer foregår centralt i byen, så du kan gå rundt mellem oplevelserne. Glæd dig til at besøge Ribe Domkirke, Sct. Catharinæ Kirke, Det Gamle Rådhus, Ribe Katedralskole, Ribelund Festsal og Langgaard Salen.

Hvem var Rued Langgaard

En original i Ribe

Rued Langgaard blev født i København i 1893 og var søn af pianist og komponist Sigfried Langgaard og pianist Emma Langgaard. Rued Langgaard komponerede flere store orkesterværker og søgte igennem 20 år stillinger som organist, indtil han i 1940 blev ansat som organist ved Ribe Domkirke. I Ribe blev han opfattet som en original med sit lange hår, bredskyggede hat og stumpede bukser, men flytningen førte til en revitalisering for komponisten, og flere nye værker blev til. Rued Langgaard døde i Ribe i 1952.

Adresse:

Forskellige venues i Ribe

 

Her er de smukke billeder fra:

Alle billederne har kreditering: Folmer Iversen, Rued Langgaard Festival