Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ribes Kulturnat

Historien om Ribe vækkes til live overalt i byen, på de brostensbelagte gader og stræder, på Torvet, i Domkirken, på Det Gamle Rådhus, på Quedens Gaard, på byens museer, biblioteket, på caféer og restauranter, på lofter og i kældre, når byens ildsjæle inviterer til Kulturnat i Ribe.

Den moderne gadebelysning slukkes og nattens lys er levende og stammer fra fakler og bål. Der er oplevelser for hele familien ved hvert gadehjørne og hver eneste snoning i de skæve stræder i byen. Natten er en blanding af befriende latter og stille gys, udfordringer, leg og gode oplevelser, der kan give hele familien noget at tale om i lang tid. Så gå ikke glip af den spændende kulturnat i Ribe.

Gør jer klar til Kulturnatten

Når skolerne går på efterårsferie, skal I finde lommelygterne frem og gøre jer klar til en aften i mystikkens og hemmelighedernes tegn til Kulturnatten i Ribe. Vær med til at opklare mysterier og spændende gåder rundt i Ribes skæve og snoede brostensbelagte gader. Kom med helt op under loftet i de ældgamle huse og oplev steder, hvor gæster normalt ikke har adgang. Vær klar på både musik, teater, gøgl og fortællinger på hvert et gadehjørne på denne særlige nat, hvor Ribes frivillige ildsjæle gør historier og personer dels fra Ribes egen historie dels fra alle tiders sagn, myter og fortællinger og historier levende.

Kan I slet ikke vente?

Det kan virkelig være svært at vente på en begivenhed som denne, der kun sker én gang om året… Men bare rolig, du kan følge med i forberedelserne på arrangørernes Facebook-side. Så du er helt klar fredag i uge 41.

Den allerførste kulturnat i Ribe

Ribes første kulturnat foregik i 1996. Mange andre danske byer havde allerede haft kulturnat i flere år, og nu fandt ripenserne, at tiden var inde til at præsentere en anderledes kulturnat. En kulturnat, der udnytter byens fantastiske middelalderlige kulisse, og som har andet og mere end natten som fællesnævner. Første år var der intet tema, udover at Ribes historiske bymidte skulle udnyttes til en intens oplevelse med middelalderlige optrin i den dunkle bys gader. Allerede året efter var det første tema klar, og kulturnatten i 1997 bød på hekse, ridderkampe, kongemord og meget mere i ’En uhyggelig nat i faklernes skær’. Siden har idérigdommen været stor og gæster fra hele landet booker deres efterårsferie i Ribe, så de kan opleve den næste fantastiske kulturnat i Ribe.

Vidste du…

… at, det i 2021 blev gratis at deltage for både børn og voksne i Ribes Kulturnat?

Sted

Kulturnatten sætter gang i hele Ribe, men et godt startsted er på Torvet ved Turistkontoret.