Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Spændende kultur og museer for børn og unge

Uanset om I gerne vil opleve sæler, være en del af et kreativt værksted, blive klogere på vikingerne eller opleve spændende forestillinger for børn, så står vores museer og spillesteder i kø for at starte jeres næste eventyr.

Vandtårnet

Et af Esbjergs mest ikoniske konstruktioner placeret tronende på en gravhøj helt tilbage fra bronzealderen. Vandtårnet har en storslået udsigt, hvor synet mod Fanø og Ribe er en unik oplevelse.

Læs mere om Vandtårnet

Vægterne i Ribe

Følg vægteren rundt i Ribes historiske gader, lyt til hans sange og historier om nordens ældste by, når han hver dag fra juni til oktober går sin traditionelle runde gennem byen.

Læs mere om Vægterne i Ribe

Hovedbiblioteket i Esbjerg

Esbjergs mødested for familie og venner. Kom helt tæt på de fantastiske fortælleringer Hovedbiblioteket har at byde på. Der er blandet andet Fortællertræet, hvor du kan sætte dig ind i hulen eller kravle rundt på træet.

Læs mere om Biblioteket

Fiskeri- og Søfartsmuseet

På Fiskeri- og Søfartsmuseet kan alle landkrabber komme helt tæt på livet omkring, på og under havets overflade. Når turen indenfor er gjort færdig, så er der rig med leg udenfor, hvor legepladsen venter på besøgende.

Læs mere om Fiskeri- og Søfartsmuseet

Vadehavscentret

Spot en sæl eller se Vadehavet fra fugleperspektiv. Mulighederne er mange, når du besøger Vadehavscentret. Efter besøget er appetitten nok klar til noget mad. Her finder du en hyggelig café med et lækkert udvalg af mad og drikkevarer.

Læs mere om Vadehavscentret

Ribe Kunstmuseum

Træd ind i et af Danmarks ældste museer fra 1864. Her kan du mærke en helt særlig stemning, der følger med dig rundt i 'slottet', hvor du kan fortabe dig i de smukke kunstsamlinger og spændende særudstillinger.

Læs mere om Ribe Kunstmuseum

Esbjerg Kunstmuseum

Hvis du kan lide kunst, skal du lægge et visit ved Esbjerg Kunstmuseum. Oplev et museum som eksperimenterer med farver og optisk lys. De præsenterer kunsten på nye måder, laver overraskende installationer og engagerer både børn og voksne.

Læs mere om Esbjerg Kunstmuseum

Ribe Domkirke

Kom til Ribe og se et arkitektonisk vidunder samt et stykke Danmarkshistorie, der går helt tilbage til 1200-tallet. Hvis du undrer dig over, om man kan få udsyn udover Ribe fra toppen af Domkirken, så er det muligt og bestige de 248 trin.

Læs mere om Ribe Domkirke

Museet Ribes Vikinger

Leg med Dronning Dagmar og Kong Valdemar eller stå midt på Ribes markedsplads i år 800. Museet Ribes Vikinger er klar til at give dig et kig ind til både Ribes vikinger og livet i middelalderens Ribe.

Læs mere om Museet Ribes Vikinger

Ribe VikingeCenter

Ved Ribe VikingeCenter kan publikum opleve falkonershow, bueskydning, islænderheste og adskillige prøv-selv-aktiviteter.

Læs mere om Ribe VikingeCenter

Tarp Bunkermuseum

Der ligger ca. 800 bunkere fra 2. Verdenskrig i og omkring Esbjerg og yderligere 300 på Fanø. Dermed er området et af de tungest befæstede områder i Danmark. Bunkeren, der udgør Tarp Bunkermuseum, er én af de bedst bevarede mandskabsbunkere i Danmark.

Læs mere om Tarp Bunkermuseum

Motorfyrskib nr. 1

Vidste du at Motorfyrskib nr. 1 er verdens største motorfyrskib i træ? Nej, så kom ned på Esbjerg Strand og lær mere hvad et motorfyrskib er. Kom og mærk den friske havvind og lær om livet på Horns Rev i 1900-tallet.

Læs mere om Motorfyrskib nr. 1

Esbjerg Museum

Esbjerg Museum byder på tre faste udstillinger om besættelsen, modstandskamp og bymiljøet i 1900-tallet. Men der er også midlertidige udstillinger såsom kvindeskikkelser, bygningskultur osv. Der afholdes også Halloween og foredrag.

Læs mere om Esbjerg Museum