Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Museet Ribes Vikinger

Oplev byggeriet af Ribe Domkirke, leg med Dronning Dagmar og Kong Valdemar eller stå midt på Ribes markedsplads i år 800. Museet Ribes Vikinger er klar til at give dig et kig ind til både Ribes vikinger og livet i middelalderens Ribe.

Leg med Dagmar og Valdemar

Er I til leg og plads, så besøg aktivitetsudstillingen. Her kan I klæde jer ud som ægte prinsesser, riddere eller munke fra middelalderen. Stig op på hesten og deltag i ridderturneringen eller gå på opdagelse i sanseteket eller Dagmars værelse på slottet.

Besøg middelalderens Ribe

Middelalderens Ribe blomstrede op om Domkirken som bispesæde og som handelsby. Ribe var en af Danmarks vigtigste handelsbyer med en stor havn og forbindelser til hele Europa. I udstillingen kan du se, hvordan man levede i middelalderens katolske Ribe på en septemberdag i år 1500.

Fan af nordisk mytologi?

ASGÅRD er et roligt hjørne på Museet Ribes Vikinger til børn og deres familier, hvor den nordiske mytologi på magisk vis bliver foldet ud. Her kan familien hvile sig i skyggen af livets træ, Yggdrasil og dykke ned i de fascinerende fortællinger om de nordiske guder, mens I sidder trygt lænet op ad Midgårdsormen.