Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Motorfyrskib nr. 1

Ved du, hvad et motorfyrskib er? Og hvad et motorfyrskibs funktion er? Hvis ikke, så træd ombord på Motorfyrskib nr. 1, mærk den friske havvind, og lær om livet på Horns Rev i 1900-tallet.

Et motorfyrskibs funktion er at være vejviser for andre skibe. Det vil sige, at skibet viser vej og advarer sejlende. Formålet med motorfyrskib er altså ikke at være i bevægelse men i stedet at ligge for anker. Scroll videre, og lær mere om Motorfyrskib nr. 1.

Den trofaste vejviser

Der er ikke mange, der ved, at Motorfyrskib nr. 1, også kaldet Horns Rev, er blevet flyttet fra Esbjerg Havn til Esbjerg Strand. Tager du en tur ud til Havneøen (Esbjergs nye bydel som stadig er under opbygning), finder du skibet. Her kan du rigtig få lov at udforske den trofaste vejviser, som i 73 år har guidet mange søfarende væk fra farer og videre ad den rigtige vej.

Vidste du...

... at Motorfyrskib nr. 1 er verdens største motorfyrskib i træ?

Livet på motorfyrskibet

Et besøg på verdens største motorfyrskib i træ kan give et glimrende indblik i det liv, som mændene, der arbejdede på skibet, levede. De lange og til tider kedsommelige vagter gav f.eks. plads til at vedligeholde skibet og klare det forefaldende arbejde.

Vidste du...

... at det tog to år og kostede 156.914 kr. at bygge fyrskibet?

ZzzZz

Når du træder ind i kahytterne, hvor de 6-8 mand skiftevist boede, finder du hurtigt ud af, hvor heldige (og højere) vi er i dag. Der er ikke meget plads, når du begiver dig rundt i den lille kahyt, og hvis du lægger mærke til sengenes længde, skulle man være kreativ, hvis man ville have et godt morgenstræk.

Vidste du...

... at kaptajnen og maskinmesteren havde sit eget badeværelse, placeret væk fra den øvrige besætnings badeværelse? Ja, det var ikke helt ringe at tilhøre overklassen på fyrskibet.

Rummet som får alt til at glide som smurt

Husk også at kigge forbi maskinrummet. Her kan du med god hjælp fra en af de 7 mænd, der til daglig går og passer på fyrskibet, få et godt indblik i, hvad det krævede at holde fyrskibet kørende i hendes bedste leveår.

Adresse:

Esbjerg Strand

Her er de smukke billeder fra:

Billederne på denne side er taget af Esbjerg Kommune.

'); }