Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg Museum

Esbjerg Museum er for både børn og voksne. Her kan du opleve de tre faste udstillinger om besættelsen, modstandskampen og bymiljøet i første halvdel af 1900-tallet. Har du fået blod på tanden, afholder museet også en række forskellige aktiviteter for alle aldersgrupper. Læs med, og bliv klogere på Esbjerg Museum.

Er du interesseret i at lære mere om Danmarks femte største by, så er Esbjerg Museum helt klart et besøg værd. Gennem de tre faste udstillinger kan du rejse tilbage til besættelsen, modstandskampen og bymiljøet i Esbjerg i første halvdel af 1900-tallet. Scroll videre, og bliv klogere på, hvad du kan opleve i udstillingerne.

Hverdagslivet i Esbjerg under besættelsen

I udstillingen BESAT tager Esbjerg Museum dig tilbage til hverdagslivet i byen i 1943 under besættelsen. Udstillingen adskiller sig nok fra de konnotationer, du normalt får, når du hører ordet "udstilling". BESAT tager dig nemlig med på en interaktiv tur i Jørgen Hansen og hans families liv.

Hvert familiemedlem bakser med hver deres problemer inden for blandt andet modstandskampen, den sorte børs og tysk romantik, og du kan gennem rummene bag kulisserne finde ud af, hvordan du kan hjælpe dem bedst muligt. Deres problemer afspejler ægte dilemmaer, som esbjergenserne stod ansigt til ansigt med i det daglige liv under besættelsen.

Modstandskampen i Esbjerg, Ribe og Bramming

Er du interesseret i fortællingen om modstand og sabotage med drengegrupper og kommunister til jernbanesabotager og drab, så er udstillingen MODSTAND lige noget for dig. Her vil du finde ud af, hvem modstandsfolkene i Esbjerg, Ribe og Bramming egentlig var, hvad deres baggrund var, og hvad deres konkrete mål var.

Udstillingen er baseret på et meget omfattende materiale med ny forskning i emnet, så du vil kunne suge den nyeste viden om modstandskampen til dig på Esbjerg Museum.

Bymiljøet i Esbjerg fra 1900-1950

Kunne din indre historiker nogle gange godt tænke sig en tidskapsel, så du kunne opleve dele af verden før din egen tid? Så vil du elske udstillingen Esbjerg Bymiljø, hvor du kan gå rundt i det rekonstruerede bymiljø i Danmarks femtestørste by.

Den første halvdel af 1900-tallet var en spændende tid, hvor Esbjerg hurtigt udviklede sig til den store by, som den er i dag. Du kan besøge alt fra Torvet i 1910 til arbejderlejligheden i omkring 1925 og videre til Esbjergs hjerte, nemlig havnen.

Udover de tre faste udstillinger byder Esbjerg Museum også på andre midlertidige udstillinger, som berører forskellige emner, fx fortællinger om Esbjergs kvindeskikkelser, Esbjergs bygningskultur, osv. Det er forskelligt, hvor lang tid hver af de midlertidige udstillinger er at finde på museet, så det er med at komme afsted, hvis du vil nå at se dem.

Derudover afholder Esbjerg Museum en række forskellige aktiviteter såsom Halloween, foredrag over arkæologisk viden fra jægerstenalderen, osv. Det varierer altid, hvad museet finder på, så tjek deres planer ud via linket øverst eller nederst på siden her.

Adresse:

Torvegade 45, 6700 Esbjerg

Her er de smukke billeder fra:

Billederne på denne side er taget af Destination Sydvestjylland.

  • Topbillede: Esbjerg Museum credit RED STAR
  • Billede ved afsnit om hverdagslivet i Esbjerg under besættelsen: Esbjerg Museum credit RED STAR
  • Billede ved afsnit om modstandskampen i Esbjerg, Ribe og Bramming: Esbjerg Museum credit RED STAR
  • Billede ved afsnit om Bymiljøet i Esbjerg fra 1900-1950: Esbjerg Museum Sydvestjyske Museer credit Destination Sydvestjylland
'); }