Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fiskeri- og Søfartsmuseet

På Danmarks museum for havet kan alle landkrabber komme helt tæt på livet omkring, på og under havets overflade. Allerede ved indgangen tager det store hvalskelet imod gæsterne og så er turen ellers godt i gang.

Fiskeri- og Søfartsmuseet giver de besøgende mulighed for at opleve sæler, blæksprutter, rokker, torsk, skrubber, hajer, sild og vadehavets fugle helt tæt på i museets mange akvarier, sælarium og i Vadehavspavillionen.

Kom med under havoverfladen

I det store saltvandsakvarie kan gæsterne gå på opdagelse i de danske havområder og i det dyreliv som gemmer sig under havets overflade i Danmark. 

I akvariehallen kan du se, røre og fornemme livet under havoverfladen. Du kan opleve den store sildestime i det cylinderformede stimeakvarium eller stå foran det kæmpe store akvarie med 100.000 liter vand og få fornemmelsen af, at du står på havets bund og oplever, hvordan torsk, hajer og rokker svømmer rundt sammen med andre fisk fra det dybe hav. 

Mød Vadehavets største rovdyr

Hver dag klokken 11.00 og 14.30 trænes og fodres sælerne i det store sælarium. Her får gæsterne mulighed for at få både gode historier, informationer og viden om de to spættede sæler.

Læs meget mere om sælerne

En af byens bedste legepladser

I finder også en af Esbjergs allerstørste udendørs legepladser. Her er der lagt op til mange timers leg for både små og store legebørn. De voksne kan nyde en god kop kaffe eller den medbragte mad ved de overdækkede borde og bænke, rundt om legepladsen.

Fornem stemningen på de gamle kystfiskerlejer og træskibsværfter

Udenfor museet træder du ud i en helt lille oase, hvor alle dine sanser skal i brug. Imens du bevæger dig rundt på Friland møder du først fiskekutterne på stranden, herefter bevæger du dig videre mod klitten, hvor du kan besøge en gammel esehytte, som fortæller og viser 1800-tallet sæsonbetonede fiskeri langs Vestkysten. 
Vejen snor sig videre til havnen, som er en genopførsel og rekonstruktion af Esbjerg Havn i perioden 1910-1970. Her kan du høre den sagte brummen fra en gammel fiskekuttermotor, du kan være med til at binde reb med rebslageren, møde vodbinderen, skibstømreren og se smeden i de arbejdende værksteder.

Vidste du at…

…det er muligt at booke en tur ”Bag kulissen”, hvor det er muligt at komme med om, og se hvad der gemmer sig bag de låste døre. 

Adresse

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Tarphagevej 2, 6710 Esbjerg V

 

De smukke billeder

Alle billederne på denne side er fra Fiskeri- og Søfartsmuseet.