Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ribe VikingeCenter

Er du vild med vikinger, så må du ikke snyde dig selv for et besøg på Ribe VikingeCenter, hvor vikingetiden bliver vakt til live fra start maj til slutningen af oktober. Hele sæsonen kan publikum opleve arbejdende vikinger, falkonershow, bueskydning, islænderheste og adskillige prøv-selv-aktiviteter. 

På Ribe VikingeCenter bliver publikum en del af historien, når I begiver sig ud på en opdagelsesrejse 1300 år tilbage i tiden gennem vikingernes by Ripa. Her vil du møde både vølven, kongens møntslager, sortsmeden, husfruen, trællen, falkoneren, træsmeden, smykkesmeden, trællekæmneren, storbonden og alle gårdens dyr. I kan udforske livet på Ripa Havn år 750, opleve Ripa marked år 710-750 og Ripa By år 825. Ligesom I kan gå i vikingelære og lære at kæmpe som en ægte viking.

Læs mere om de mange oplevelser på Ribe VikingeCenters hjemmeside

Internationalt vikingemarked på Ribe VikingeCenter

Årets første og største event i den første uge af maj

Markedspladsen summer af liv, når vikinger, håndværkere, krigere, bueskyttere, ryttere, gøglere og købmænd fra hele verden valfarter til Ribe for at deltage i det internationale vikingemarked.

Læs mere om vikingemarkedet

Ansgar Kirke

Selvom langt de fleste vikinger troede på Odin og Thor, så var det her i Ribe, at de allerførste beboere begyndte at lade sig døbe i den nye tro om Hvide Krist. I år 855 fik biskoppen Ansgar lov til at opføre en kirke i Ribe til tilhængerne af Hvide Krist. Det blev startskuddet på et religionsskifte for hele Danmark. På Ribe VikingeCenter kan du træde ind i Ansgars trækirke år 860, opleve en gudstjeneste og lade dig omslutte af de gamle vægmalerier.

Til historie-nørden

Ribe ligger ved Nationalpark Vadehavet kun 50 km nord for den dansk-tyske grænse. Ribe blev grundlagt af vikingerne omkring år 700 og er Danmarks og Nordens ældste by. Ribe VikingeCenter rekonstruerer og levendegør den kultur, der var grundlaget for vikingetidens storhed i Ribe og resten af Danmark. Centret blev etableret i 1992 og har siden opført markante vikingemiljøer baseret på arkæologiske fund. I eget tempo kan man gå på opdagelse i vikingernes by Ripa og opleve Ripa Marked år 710-750, Ripa Havn år 750, Ripa By år 825, Ansgar Kirke år 860 samt Hvidinggården år 980. Intet andet sted i landet kan man opleve et så næsten fuldkomment billede af livet i vikingetidens Danmark.

Vidste du…

…at Ribe VikingeCenter sætter stort fokus på vikingernes mad, og har udgivet en hel kogebog for vikinger, så publikum kan tage en bid af historien med hjem?

Find selv opskrifterne i kogebogen

Adresse

Lustrupholm, Lustrupvej 4, 6760 Ribe

 

De smukke billeder er fra

Pressefoto fra Destination Sydvestjylland