Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Paradissøerne

Paradissøerne i Esbjerg er det ideelle sted at trække stikket ud og nyde naturen. 

Hvis du endnu ikke kender til Paradissøerne, så har du en lille perle, du snart skal ud og udforske. Det er  et smukt grøn område med vilde buske, mange forskellige træer og et stisystemer i parken, der leder rundt om de to søer i parken, der lægger navn til området. 

Paradissøerne byder på gode oplevelser hele året rundt

Om efteråret er der gode muligheder for at plukke bær i Paradissøerne.  

Ved den østlige sø er der fiskeplads og en plads med bord og bænke helt ned til søbredden. Der kan fiskes, hvis man har løst fisketegn. Ved den vestlige sø er der en pavillon med borde og bænke, hvor man kan sidde i læ og tørvejr. Pavillonen benyttes i hverdagene ofte som udeskole. 

Selvom man om vinteren kan være fristet til at skøjte på søerne, er begge søer meget dybe, og man må derfor ikke skøjte på søerne. 

 

De to søer i Paradissøerne har hver deres historie

Den østlige sø har været en lergrav i tilknytning til Gammelby Teglværk. I Esbjergs pionerperiode, fra 1870 og frem, skød flere teglværksproduktioner op langs den nuværende Darumvej. Med ler i jorden, og sikker afsætning til nybyggersamfundet, var det starten på Esbjergs første industrieventyr.  

Nogle af teglværkerne fungerede i en kortere årrække. Andre lidt længere. Den østelige sø er en tidligere lergrav, der blev liggende efter endt produktion.  Gammelby teglværket nedbrændte til grunden d. 30. august 1967. Den vestligste sø er en regnvandssø fra slutningen af 1950érne. 

Adresse

Darumvej, 6700 Esbjerg. I Måde – mellem Darumvej og Gammelby Ringvej