Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Paradissøerne

Paradissøerne i Esbjerg er det ideelle sted at trække stikket og nyde naturen. 

Hvis du endnu ikke kender til Paradissøerne, så har du en lille perle, du kan tage ud at udforske. Det er et smukt grønt område med vilde buske, mange forskellige træer og stisystemer, der leder rundt om de to søer i parken. 

Paradissøerne byder på gode oplevelser hele året rundt

Om efteråret er der gode muligheder for at plukke bær ved Paradissøerne.  

Ved den østlige sø er der fiskeplads og en plads med bord og bænke helt ned til søbredden. Der kan fiskes, hvis man har løst fisketegn. Ved den vestlige sø er der en pavillon med borde og bænke, hvor man kan sidde i læ og tørvejr. Pavillonen benyttes i hverdagene ofte som udeskole. 

Selvom man om vinteren kan være fristet til at skøjte på søerne, er begge søer meget dybe, og man må derfor ikke skøjte på dem. 

 

De to Paradissøer har hver sin historie

Den østlige sø har været en lergrav i tilknytning til Gammelby Teglværk. I Esbjergs pionerperiode fra 1870 og frem skød flere teglværksproduktioner op langs den nuværende Darumvej. Med ler i jorden og sikker afsætning til nybyggersamfundet var det starten på Esbjergs første industrieventyr.  

Nogle af teglværkerne fungerede i en kortere årrække. Andre lidt længere. Gammelby Teglværk brændte ned til grunden i august 1967.

Den vestligste sø er en regnvandssø fra slutningen af 1950érne. 

Adresse

Darumvej, 6700 Esbjerg. I Måde – mellem Darumvej og Gammelby Ringvej