Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Aqtiv – Esbjergs vandeksperimentarium

Velkommen til Esbjergs nye paradis for alle vandhunde. Aqtiv giver dig de bedste forudsætninger for at nyde livet på vandet, der omgiver Esbjerg Strand. 

Aqtiv er et vandeksperimentarium i lagunen inde bag den kunstige havneø på Esbjerg Strand. Her kan du bade fra en ny, lækker flydende badebro. Efter svømmeturen kan du hoppe under de udendørs brusere eller få varmen i saunaen. Du kan klæde om i de nye omklædningsrum, komme på toilettet og hvis du husker en lås, kan du låse dine værdigenstande inde i skabene, mens du er på vandet.

Herudover kan du glæde dig til endnu flere vandsportsfaciliteter, bl.a. forskellige forhindringsbaner, vandpolobaner, svømmebaner, en wakeboard-bane og meget mere, som både øvede og nye vandhunde kan prøve kræfter med, når næste fase af projektet står klar.

De nye faciliteter på land

På land finder du en helt ny bygning, der er bygget ind i diget over mod De Fire Hvide Mænd. Bygningen indeholder både omklædning, toilet, sauna, klargøring- og vaskeplads, grejdepot og skabe til opbevaring af dine værdier, mens du boltrer dig i vandet. Der er også borde- og bænkesæt, så I kan lave en hyggelig dag ud af jeres besøg på Esbjerg Strand. På vand er der bygget en lækker, flydende badebro, så adgangen til vandet bliver så let som mulig. 

Åbningstider i den nye bygning med sauna, omklædning og toiletter:

Toiletter og omklædning: kl. 06-22.
Sauna: kl. 06-08 og igen kl. 17-19. 

 

Se hele projektbeskrivelsen 

Besøg saunaen

Vigtig information om saunaen

Saunaen på Esbjerg Strand er åben for offentligheden to gange om dagen. Hver morgen fra kl. 06-08 og igen fra kl. 17-19. Her er det gratis at bruge saunaen.

Når du bruger saunaen, skal du være opmærksom på, at saunaovnen ikke kan tåle, at du hælder vand på den.

Du må kun hælde lidt vand direkte i vandmagasinet (se pilen) foran stenene øverst på saunaovnen. Pas på ikke at blive skoldet af den varme damp.

Du må ikke hælde duftolier på stenene eller i vandmagasinet.

Nyd turen i vandet – hold øje med flaget

Esbjerg Kommune overvåger konstant vandkvaliteten i lagunen omkring Esbjerg Strand hele året. Hvis badevandskvaliteten ikke er i orden og det ikke er sikkert at bade, vil der blive hejst et rødt flag på flagstangen ved den sydlige bro på fastlandssiden. Hvis du ser det røde flag, bør du ikke bade.

Glæd dig til en masse vandleg

På vand kan du udover badebroen også boltre dig på en 400 meter open-water-bane og to trekantsbaner til svømmerne i lagunen bag om øen og en kajak-polobane ved Maritimt Center.

Her er kajak-polobanen ved Maritimt Center nu også klar til masser af vandleg. 

Vandeksperimentarium for alle

Se på kortet hvor du må svømme

Hvad enten du er vinterbader eller bare en vaskeægte vandhund, så kan du godt begynde at glæde dig til de nye faciliteter ved Esbjerg Strand. Projekt Aqtiv er for alle, og du er altid velkommen til at bruge faciliteterne.

For at vi kan passe godt på hinanden bliver vandarealet inddelt i tre områder:

  • Det blå område er kun for svømmere og badegæster. Her kan du frit boltre dig i vandet uden risiko for at få et board, en kajak eller en båd i nakken.
  • Det orange område er forbeholdt kano, kajak og SUP. Det er med tiden her, wakeboardbanen skal være. Her må lystsejlerne ikke sejle og på grund af sikkerheden, må du ikke svømme eller bade her.
  • Det røde område er forbeholdt lystsejlerne og folk i kano, kajak og SUP, der gerne vil udenfor havnebassinet. Her er ingen garanti for vandkvaliteten, og af sikkerhedsmæssige årsager må du ikke svømme eller bade her.

På vandet bliver zonerne markeret med enten bøjer eller banetove.

Glæd dig til… endnu flere vandaktiviteter ved Aqtiv Esbjerg Strand

Nye vandsportsfaciliteter på vej

Alle vandglade kan nu glæde sig til endnu flere vandsportsfaciliteter og -aktiviteter ved Aqtiv Esbjerg Strand. Med støtte på 12,2 mio. kr. fra Nordea-fonden og i alt 3,4 mio. kr. fra en række andre fonde og virksomheder kan anden fase af Aqtiv Esbjerg Strand nu realiseres. Vi forventer, at de nye vandsportsfaciliteter vil være klar til brug medio 2024.

De kommende nye vandsportsfaciliteter:
  • Wakeboardkabelbane inkl. startbro og obstacles
  • Agilitybane
  • Flydebroer
  • Havkajakteknikbane
  • Kanoslalombane
  • Vandpolo/SUP–kombibane
  • Minibaner
  • SUP-yogabane
  • Legebøjer med håndtag og målbøjer
  • Militærsvømmebane
  • 50 m-svømmebaner
  • Skilte
  • Hvileflydeponton
  • Inventar til grejdepot

Nysgerrig på hele projekt Aqtiv?

Første fase af projekt Aqtiv er netop ført ud i livet. Den nye bygning i diget langs lagunen, der ligger tættest mod De fire hvide mænd, er klar, og så kommer der for alvor liv på vandet.

På kortet her kan du se planerne også for de næste faser af Aqtiv.

 

Se oversigtsbillede i høj opløsning

Adresse:

Esbjerg Strand 101, 6700 Esbjerg

'); }