Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Aqtiv – Esbjergs vandeksperimentarium

Esbjerg Strand er et projekt, der stadig er under opbygning. Et af de elementer, som mange esbjergensere venter på, er projekt Aqtiv, der uden tvivl bliver vandhundenes paradis i Esbjerg.

Aqtiv er et vandeksperimentarium i lagunen inde bag den kunstige havneø, hvor der er planlagt forskellige forhindringsbaner, vandpolobaner, svømmebaner, en wakeboard-bane og meget mere, som både øvede og nye vandhunde kan prøve kræfter med.

Første fase er skudt i gang

De store maskiner er i gang med at føre første fase af projekt Aqtiv ud i livet. Her skal bygges en helt ny bygning ind i diget langs lagunen, der ligger tættest mod De fire hvide mænd, og så kommer der for alvor liv på vandet.

De nye faciliteter på land

Når byggeriet er færdigt, så finder du et helt nyt område, hvor der vil være både omklædning, toilet, sauna, klargøring- og vaskeplads, grejdepot og skabe til opbevaring af dine værdier, mens du boltrer dig i vandet. Der bliver også bygget en flydebro, så adgangen til vandet bliver så let som mulig. Bygningen forventes klar til brug omkring 1. juli 2023.

Glæd dig til en masse vandleg

På vand kan du udover flydebroen også glæde dig til en kombineret vandpolo- og SUP-polobane lige ud for den nye bygning. En 400 meter open-water-bane og to trekantsbaner til svømmerne i lagunen bag om øen og en kajak-polobane ved Maritimt Center.

Det forventes, at vi kan hoppe i vandet og prøve de fleste af de nye faciliteter i år.

Vandeksperimentarium for alle

Hvad enten du er vinterbader eller bare en vaskeægte vandhund, så kan du godt begynde at glæde dig til de nye faciliteter ved Esbjerg Strand. Projekt Aqtiv er for alle, og du er altid velkommen til at bruge faciliteterne.

For at vi kan passe godt på hinanden bliver vandarealet inddelt i tre områder:

  • Det blå område er kun for svømmere og badegæster. Her kan du frit boltre dig i vandet uden risiko for at få et board, en kajak eller en båd i nakken.
  • Det orange område er forbeholdt kano, kajak og SUP. Det er med tiden her, wakeboardbanen skal være. Her må lystsejlerne ikke sejle og på grund af sikkerheden, må du ikke svømme eller bade her.
  • Det røde område er forbeholdt lystsejlerne og folk i kano, kajak og SUP, der gerne vil udenfor havnebassinet. Her er ingen garanti for vandkvaliteten, og af sikkerhedsmæssige årsager må du ikke svømme eller bade her.

På vandet bliver zonerne markeret med enten bøjer eller banetove.

Nyd turen i vandet – hold øje med flaget

Esbjerg Kommune holder øje med vandkvaliteten i lagunen rundt om Esbjerg Strand året rundt. Hvis ikke det er sikkert for dig at hoppe en tur i bølgerne, fordi badevandskvaliteten ikke er i orden, så er der hejst et rødt flag i flagstangen ved den sydlige bro på fastlandssiden. Er det røde flag hejst, skal du ikke gå i vandet.

Adresse:

Esbjerg Strand 101, 6700 Esbjerg