Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Måde Bakker

Har I lyst til en anderledes udflugt med mulighed for at komme helt tæt på den grønne omstilling ved Esbjerg Havn, så bør I tage en tur til Måde Bakker.

I Måde Bakker kan I gå tur helt tæt på Danmarks største testvindmøller på land, og mærke suset fra de enorme vinger.

Her kan I både få en hyggelig gåtur i bakkerne omkring de fire store testvindmøller og der er mulighed for at nyde madpakken i madpakkehuset eller overnatte i en shelter.

En hyggelig vandretur

Måde Bakker er et fantastisk område til en hyggelig vandretur. Fra toppen af bakken har du et helt unikt udsyn over Vadehavet mod Fanø, ind over Esbjerg Havn og mod syd kan man se helt til Ribe i klart vejr. Tager du turen fra parkeringspladsen ved Måde Vindtestcenter ad stierne over bakken og tilbage langs stranden, er turen ca. 2,5 km.

Overnat i shelters

Er du vild med at vågne op til den dejligste udsigt ud over Vadehavet, så vil det være oplagt med første parket i Måde Bakkers shelter. Her er fem sovepladser, og det overdækkede madpakkehus har borde og bænke, hvor I kan nyde jeres medbragte mad. Vær dog opmærksom på, at der ikke findes toilet eller vand på denne shelterplads.

Vidste du…

…at, græsset i Måde Bakker holdes nede af får og kvæg, som du også kan møde på din vandretur?

De imponerende testvindmøller

Måde Vindtestcenter består af fire af verdens største testvindmøller på land. Møllerne er 200 meter høje og har et imponerende vingefang på 164 meter. I Måde Bakker har du mulighed for at stå helt tæt på møllerne, og så er det altså nødvendigt at lægge hovedet helt tilbage for at se toppen af møllen.

Fra deponi til grønt område

Området fik først sit navn, Måde Bakker, i 2016. Før da var det deponi, og det er affald fra Esbjerg øst, der har været med til at forme bakkerne. I 2016 blev området tilsået med græs, og det skabte et rekreativt grønt område, hvor nu er etableret vandrestier, et madpakkehus og shelters.

Adresse

Parkering ved Måde Vindtestcenter, Mådevej 6705 Esbjerg Ø