Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

MTB spor og ruter

Er du vild med en tur i sadlen op og ned ad bakkerne på to hjul, så får du her på siden overblikket over de fede mountainbikespor rundt i hele Esbjerg Kommune.

Der er både spor, der udfordrer dig teknisk og spor der leder dig gennem den smukke natur. MTB sporene finder du i Marbæk, Guldager, Ådalen, Tjæreborg, Bramming, Vibæk og Gørding.

Klik på kortet for at du kan zoome ind

Mentor IT Bikepark

Mentor It Bikepark i Ådalen ved Sædding har både et spor på ca. 800 meter, hvor du kan øve teknik, og et længere spor på 5 km, som tester dine evner op ad bakke og ned igen.

Kør videre til Mentor IT Bikepark

Marbæk Plantage

I Marbæk finder du et let ca. 5 km langt single track MTB-spor fordelt på 3 sværhedsgrader (blå, rød og sort), hvor du kører ca. halvdelen af turen på grusvej. Sporet er tænkt som et supplement til en mountainbike tur rundt på stierne i Marbæk Plantage.

Kør videre til sporene i Marbæk

Guldager Mølledam

Ved Guldager Mølledam finder du 2,9 km mountainbike spor, der byder på korte, men stejle op- og nedkørsler samt flade strækninger med kringlede sving. Vis særligt hensyn til andre skovgæster, hvor banen passerer grusstien.

Kør videre til MTB sporet i Guldager

Tjæreborg Trail

I Tjæreborg finder du et ca. 8 km langt mountainbike spor ved den gamle grusgrav fordelt på 3 sværhedsgrader (blå, rød og sort) samt madpakkehus og grill.

Tag turen til Tjæreborg Trail

MTB i Bramming

I det nordlige del af Bramming finder du et 6,2 km langt mountainbike spor, der leder dig gennem både skov og eng.

Læs mere om MTB sporet i Bramming

Vibæk Mountainbike

I skoven ved den gamle grusgrav ved Vibæk finder du et ca. 3,5 km langt mountainbikespor, der tager dig en tur gennem skoven rundt om søen ved den gamle Vibæk Grusgrav.

Sus videre mod MTB sporet i Vibæk

Gørding MTB

Tæt ved Gørding Skole finder du en 1 km lang mountainbike bane, der byder på forskellige forhindringer. Den er anlagt med forhindringer af forskellig sværhedsgrad, så både øvede og uøvede i alle aldre kan træne deres teknik.

Læs mere om MTB i Gørding

Mange af sporene er etableret i samarbejde med og på initiativ fra lokale kræfter, som også står for vedligeholdelsen af sporene. Bak op om indsatsen ved at passe på området og rydde op efter dig selv, når du har benyttet faciliteterne. Så gi' den gas, men vis hensyn og pas på dig selv og alle andre, når du færdes på sporene.