Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Landgangen, Havnepromenaden og Byparken

Landgangen binder by og havn sammen via en lang gangbro med flere udsigtspunkter. Gangbroen starter på Havnepromenaden og leder dig mellem trækronerne over Byparken til Dokhavnen.

På blot ti minutter til fods kan du komme fra Esbjergs pulserende Torv med masser af restauranter og shopping-muligheder og via Landgangen komme helt tæt på byens levende erhvervshavn og virkelig mærke Esbjergs DNA som ung havneby.

Tag et hvil på en bænk i Byparken og nyd, hvordan lydene fra byen og havnen blandes med fuglestemmerne i trækronerne.

Oplev Landgangen ved at starte enten i Havnegade eller på Dokhavnen ved Østre Dokvej.

Mærk Esbjergs DNA

Fra Landgangen kan du snuse til Esbjergs maritime historie med et flot vue over Dokhavnen. Brodelen over vejen til havnen fungerer som en klapbro. På havnesiden kan du spadsere langs Østre Dokvej, hvis du gerne vil endnu tættere på kajkanten. På Dokhavnen finder du blandt andet flere restauranter, Dokken City Beach, isboder, Byretten og Landsretten og flere virksomheder.

Fantastiske locations til billeder

Flere steder på Landgangen er der fantastiske udsigtspunkter lavet i glas. Det betyder, at alle uanset højde og alder har frit udsyn til blandt andet livet på havnen. Vender I jer 180 grader har I vandtårnet og trækronerne i Byparken i baggrunden. Det gør også Landgangen til et yndet spot til at forevige både konfirmationen, bryllupper og andre mærkedage på fantastiske billeder.

Byparken

I Havnegade kan du gå langs Havnepromenaden. Herfra kan du slå et smut ind i Esbjerg Bypark, som gemmer på en velbesøgt legeplads, en friluftsscene og offentlige toiletter. Esbjerg Bypark står overfor et kæmpe ansigtsløft her i den kommende fremtid. Projektet kaldet ”Byens bjerg” kommer til at forvandle Byparken til kreativ og kunstnerisk grøn oase, hvor vi kan mødes i krydset mellem by og havn.

Havnepromenaden

Langs med Havnegade fra Musikhuset og frem til Landgangen kan du spadsere i fred og ro på Havnepromenaden og nyde udsigten forbi Vandtårnet. Herfra kan du også tage en afstikker ind i Byparken og nyde stilheden under de store bøgetræer.

En af de bygninger, der springer i øjnene fra Landgangen, er Det gule palæ. Den lille bygning syner måske ikke af meget ved første øjekast, men den rummer en stor del af Esbjergs historie. Det gule palæ blev bygget i 1899 som havnens materialegård, og det blev i en årrække brugt som karantænebygning for kvæg. I dag er Det gule palæ er i dag et besøgscenter, der fortæller havnens historie. Vil I ind og se museet kan I låne nøglen hos havnevagten, der ligger i den røde bygning, som Landgangen snor sig omkring på Hulvejen 1.