Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Evighedstræer

Hvis du har en forkærlighed for skove, ældre træer eller naturen generelt, vil evighedstræerne rundt i Esbjerg Kommune være spændende for dig at udforske.

Evighedstræer er særligt udpegede træer, der er blevet mærket og fredet af Danmarks naturfredningsforening, så de kan komme til at stå for evigt.

Evighedstræer er hjem for mange dyr og planter

Det er langt fra alle træer, der overlever motorsaven, hvilket kan have store konsekvenser for både dyre- og plantelivet. Evighedstræer er nemlig et levested for mange dyr og planter såsom biller, larver og insekter, der giver føde til fuglene.

Når evighedstræer kan få lov til at blive gamle og henfalde naturligt til gavn for dyr og planter, er de dermed også med til at skabe opmærksomhed om de gamle træers betydning.

Vidste du...

... at vi har fire evighedstræer i Esbjerg Kommune?

På Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside kan du få et overblik over de nøjagtige placeringer af evighedstræer i Esbjerg Kommune.

Træer til evighed

Esbjerg Kommune har siden 2021 støttet Danmarks Naturfredningsforenings kampagne om evighedstræer for at bevare og pleje de ældre træer i Danmark. I 2021 udpegede Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Esbjerg Kommune fire evighedstræer i kommunen.

Du kan se de fire smukke evighedstræer i henholdsvis Vognsbølparken, Østskoven, Marbæk og Sanatorieskoven.

Kriterierne af et evighedstræ

Et evighedstræ kan være gammelt eller meget stort. Det kan også have en stor biologisk værdi eller have meget stor historisk, æstetisk eller anden social værdi.

 

Hvornår?

Du kan gå ture i Østskoven, Vognsbølparken, Marbæk og Sanatorieskoven hele året rundt og se de fire evighedstræer de enkelte steder.

 

De smukke billeder

Billederne på denne side er taget af Torben Meyer.