Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Bramming Egnsmuseum

Træd ind i historien og lær mere om, hvordan det har set ud i Bramming, Sydvestjylland og Danmark helt fra istiden og op til i dag. Museet byder på både faste udstillinger og til tider særudstillinger – og så er bygningen, museet ligger i, historisk i sig selv.

Ved du, hvem der spøger ved Sankt Knuds Kirke i de mørke nattetimer? Eller hvad der skete den 26. juli 1913, som kostede 15 mennesker livet?

Alt det og meget mere, kan du blive klogere på, hvis du besøger Bramming Egnsmuseum i det smukke, historiske elværk. Tag med på en fantastisk tidsrejse gennem egnens og Danmarks historie fortalt gennem genstande, der alle bærer deres egen helt særlige historie – og bidrager til det store billede af egnen fra istiden til moderne tid. Skal du med på tidsrejsen?

Huskede vi forresten at nævne, at det er gratis?

Den faste udstilling

Historiens vingesus

Historium, tidstavler og tidsmontrer

Mærk historiens vingesus fra det øjeblik, du træder over tærsklen til Bramming Egnsmuseum og tag med på en rejse gennem vores fælles forhistorie.

'Historium' er museets unikke faste udstilling, der som den eneste af sin slags i landet er et kendetegn for museet. Det er særligt den enorme montre med over 4000 genstande, der hver især fortæller noget unikt – og samtidig bidrager til en fælles egns- og Danmarkshistorie. Du kan også udforske museets to store, lysende tidstavler, der bringer dig gennem Danmarks lange historie tilbage fra jægersamfundet, hvor du blandt andet kan følge med i interessante udviklinger i både os som mennesker, men også planter, dyr og temperaturer. Den mere ”moderne” af tidslinjerne, tager dig med på en 500 års rejse fra året 1500 til 2000, fortalt gennem Danmarks kongerække.Er du interesseret i trends og tidstendenser er Museets tidsmontrer nok særligt interessante for dig. Her er der fokus på tidstypiske trends fra forskellige perioder fra 1870’erne og man kigger både inden for og uden for Danmarks grænser.

Hertil kommer der til tider spændende særudstillinger, som du løbende kan følge med i på museets hjemmeside.

Din helt egen guidede tur

Få en rundvisning på Egnsmuseet

Skal der gøres lidt ekstra ud af turen til Bramming Egnsmuseum, kan du kontakte museet på forhånd og lave aftale om en guidet tur. Det er altid spændende med ekstra insiderviden – og guiden har ofte ekstra guldklumper gemt i deres viden, og viser ting frem, man måske normalt selv ville have overset.

Vidste du...

… at Bramming Egnsmuseum ligger i byens gamle elværk, der var det første til at levere strøm til byens borgere.

Selve museets samling startede i 1964, hvor det byhistoriske arkiv tog imod forskellige objekter til det kommende museum. I 1990 fik man rådighed over de historiske bygninger, og i 1994 åbnede Bramming Egnsmuseum sine døre for første gang.

Kom og vær med

Aktiviteter på Bramming Egnsmuseum

Fra kunstferniseringer til åbninger af særudstillinger. Det kan være værd at holde øje med aktivitetssiden på Bramming Egnsmuseum, da der fra tid til anden er helt særlige events på museet.

Se aktiviteter på Bramming Egnsmuseum

Adresse:

Pederstræde 4, 6740 Bramming

 

Her er de smukke billeder fra: 

Billederne på denne side er Esbjerg Kommune med undtagelse af nedenstående:

Billede ved afsnit om udstillingerne: credit Sydvestjyske Museer

Billede ved afsnit om aktiviteter: credit John Schwartz