Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

KLAP - teaterfestival for små og store

Hvert fjerde år står hele Esbjerg Kommune på de skrå brædder, når vi får besøg af verdens største børneteaterfestival. Teaterglade børn, unge og familier kan glæde sig til en uge fuld af teatermagi til "KLAP - teaterfestival".

KLAP vender tilbage i foråret 2028

Til KLAP - teaterfestival for små og store kan publikum se frem til et overflødighedshorn af teaterforestillinger fra øverste hylde. Professionelle børne- og ungdomsteatre fra ind- og udland rykker ind i kommunen og laver teater på scener i både dagtilbud, skoler, kulturhuse og lokale samlingssteder.

100 teatre viser gratis forestillinger

100 teatre viser gratis forestillinger

Det kan mærkes i hele kommunen, når KLAP-festivalen kommer på besøg. 100 professionelle børne- og ungdomsteatre har nemlig meldt deres ankomst til 2024-festivalen i Esbjerg, hvor programmet byder på 150 forskellige teaterstykker. Samlet bliver det til 600 forestillinger, og det hele er gratis.

Alle kan opleve teater

Har du et barn, der går i dagtilbud eller skole i Esbjerg Kommune? Så er der stor chance for, at dit barn får fornøjelsen af KLAP-festival. Det er nemlig festivalens mål, at alle børn i kommunen ser mindst én af forestillingerne. Derfor rykker teatrene ind i dagtilbud og skoler rundt i hele kommunen, hvor der i hverdagene bliver spillet forestillinger for tusindvis af børn. 

Om aftenen på hverdage indtager teatrene de lokale scener rundt i hele kommunen, og i weekenden samler forestillingerne sig i det centrale Esbjerg i kulturhuse, sale og på scener og samlingssteder både inde og ude. På den måde kan publikum let bevæge sig rundt mellem forestillingerne og bruge så meget tid på teateroplevelser som muligt.

Programmet er klar en måneds tid før festivalen.

Teater sætter spor

Teater sætter spor og udvider horisonten for sit publikum. De mange spændende, sjove, hyggelige og tankevækkende forestillinger åbner for gode snakke om livets små og store spørgsmål, og netop de fællesskaber og oplevelser lægger Esbjerg Kommune vægt på at give liv til både under og imellem KLAP's besøg. Det er derfor målet at arbejde videre med teater i årene imellem festivalerne, så kommunens børn og unge lærer teatrets verden at kende.