Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Gadens Stemmer: en helt unik byvandring med mennesker, der har levet på gaden

Gå med på en tankevækkende og forunderlig rejse gennem Esbjergs gader. "Gadens Stemmer" er byens ægte stemmer. Det er udsatte mennesker, som deler deres personlige fortællinger, oplevelser og indsigter om livet på gaden. Det er meget mere end blot en byvandring; det er en mulighed for at opleve byen på en rørende og gribende måde. 

Den ægte stemme fortæller om livet på gaden

Med afsæt i deres personlige historier tager Tommy, Linda eller Isa dig med på halvanden times byvandring. Her er stofmisbrug, salg af stoffer, psykisk sårbarhed, vold og hjemløshed hverdag. Du bliver guidet gennem Esbjerg samtidigt med, at du får fortalt en personlig historie fra et liv på bagsiden af samfundet. 

Det er råt, ærligt og lærerigt. Er du klar? 

Anbefalet andersgrænse: 12 år. 

Vidste du...

At Gadens Stemmer er en socialøkonomisk virksomhed, der skaber meningsfuld og lønnet beskæftigelse til udsatte mennesker?

Mød Tommy

Tommy fortæller om livet som stofmisbruger og hjemløs. Det kommer til at handle om vold, stress og følelsen af uretfærdighed.
Turen starter på banegårdspladsen, hvor Tommy med sin tro følgesvend - hans hund - guider dig gennem byens mest barske steder, der i så længe har dannet rammerne om hans liv. Du hører fortællinger om stederne og stoffernes betydning. 

Gør dig klar til en personlig og ærlig byvandring, der får hårene til at rejse sig. 

Vidste du...

At guiderne er uddannet til at give dig den bedst mulige indsigt i livet på gaden. Håbet er, at der gøres op med fordomme og uvidenhed om hjemløse i Danmark.

Mød Linda

Lindas byvandring starter ved misbrugsklinikken på Bakkevej, for kvinden, du møder, har kæmpet en brag kamp for at komme ud af sit massive stofmisbrug. 

Særligt heorin har gjort Lindas liv til et levende mareridt, som har sat dybe spor både psykisk og fysisk. 

Du kommer ind under huden på hende, når hun fortæller dig om hendes barndom og ungdom i Esbjerg, om livet med en voldelig og jaloux mand og vejen tilbage til drømmene og håbet. 

Tag med Lindas byvandring, som er både autentisk og barsk. 

Mød Isa

Hvordan går man egentligt fra at være hardcore misbruger og kriminel til at leve et mere normalt liv som clean med fast arbejde, og hvordan knækker man koden til at blive i det rigtige spor? Isa tager dig med på sin rejse ud af hjemløsheden, misbruget og kriminaliten. Du kommer til at høre om et kaotisk liv med nederlag og nedture, døgnbehandling, kulturforskelle, fængsel og julemærkehjem. 

Isa går gruppeture for skoler, virksomheder og andre, der ønsker en mere "privat" oplevelse end de åbne ture ligger op til. Du bestemmer helt selv tidspunkt og dato for turen. 

Kreditering:

De fine billeder er taget af Gadens Stemmer.