Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fantasyfestival - oplev en magisk weekend i Esbjerg

Fantasyfestival åbner hvert år portalerne til et magisk univers fyldt med litteratur, foredrag, film, brætspil, computerspil, kunst og meget mere.

Tredje weekend i september valfarter gæster, forfattere, foredragsholdere, rollespillere, kunstnere og illustratorer, forlag, boghandlere, rollespilsbutikker, musikere og gøglere til Esbjerg. Alle vil de opleve den fantastiske stemning, når Hovedbiblioteket omdannes til et magisk univers for en weekend.

Riddersalen – stedet hvor alle mødes

Riddersalen byder på forlag, boghandlere, forfattere og butikker

Alle reoler på Hovedbiblioteket bliver fjernet, så der kan blive plads til alle de forskellige boder. Besøg de mange stande, hvor du nemt kan blive fristet til at købe fantasybøger, merchandise, spil og meget mere.  

Markedspladsen – duften af bål og lyden af smedens hammer

Mærk den magiske stemning udenfor

Oplev duften af kandiserede æbler og musikken der spiller, når du besøger markedspladsen. Der vil være noget for alle aldre og sanser, når du bevæger rundt blandt de fyldte boder. 

Kunstnerhjørnet – stedet de dygtige kunstnere mødes

Se hvordan kreativitet bliver til magi

Her kan du træffe drager og magiske væsner, foreviget af kreative kunstnere. Se de skønneste smykker, flotte billeder, tryllestave, fjerpenne og meget andet, som du bare må eje.

Magien breder sig i Esbjerg by

Opleve paraden gennem byen

Vi får hele tiden nye samarbejdspartnere i Esbjerg. Det betyder at Fantasyfestival kan brede sig mere og mere ud i byen. Det giver dig mulighed for at deltage i adskillige flere og mangeartet aktiviteter.

Vidste du at …

Bibliotekar Kirsten Bloch er idékvinden bag Fantasyfestival. Hun fremlagde et forslag til en Fantasyfestival i Esbjerg, da hun afleverede hendes eksamensopgave. Det var tilbage i 2011, hvor hun var i gang med en projektlederuddannelse. Fire år senere løb den første Fantasyfestival af stablen i Esbjerg, og festivalen har været afholdt hvert år siden. 

Sted

Fantasyfestival finder sted på Hovedbiblioteket i Esbjerg og i området omkring. Festivalen er også bredt ud i byen, hvor nogle aktiviteter sker i samarbejde med en række samarbejdspartnere.