Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg Festuge – en eksplosion af kultur

Hvert år i juni fylder Esbjerg Festuge byen med fest og farver. Glæd dig til en hel uge, hvor Esbjergs kreative ildsjæle, foreninger og kulturtilbud disker op med et overflødighedshorn af oplevelser, aktiviteter og underholdning.

I juni sætter Esbjerg Festuge Danmarks femtestørste by på den anden ende. Her kan du udforske alle hjørner af byens kulturliv, for festugen er et sandt mekka af kulturtilbud for enhver alder og smag.

På programmet er alt fra opera, kendte poptoner og eksperimenterende musik til kunsthåndværk, gadeteater og sjove aktiviteter for børnene.

Og stort set alt er gratis.

Bred musikscene

Et væld af musikalske oplevelser

Musikalsk spænder Esbjerg Festuge bredt. Du kan fordybe dig i kirkekoncerter, opleve opera under åben himmel og så skal du selvfølgelig holde godt øje med den store scene på Torvet, hvor kendte kunstnere spiller op til fest. 

ContainerKUNST på Dokhavnen

Find kunst i containerne

Ligesom havnen er en del af Esbjergs DNA, er kunsten en del af festugens, og under festugen finder havnen og kunsten hinanden på fineste vis. På havnen er der nemlig dedikeret et særligt område til kunsten under festugen, hvor 60 containere bliver fyldt til randen med spændende udstillinger og kunsthåndværk. Gå en tur gennem området og sug stemningen til dig.

Danmarks internationale Gadeteaterfestival

Gadeteater skaber magi

Et fast indslag i Esbjerg Festuge er Danmarks Internationale Gadeteaterfestival. Teatergrupper fra hele verden fylder gader og stræder med liv og magi, og du kommer helt tæt på kunsten. Hvem ved, om du pludselig selv er en del af forestillingen. I årets festugeprogram kan du se, hvilke trupper der er med i festivalen, og hvor og hvornår du kan opleve dem.

Festuge for børnene

Familiedag i Vognsbølparken og Børnenes dag på Torvet

Festugen byder på et væld af aktiviteter for børn. Den første lørdag er der fx Familiedag i Vognsbølparken, hvor hele familien med børn fra ca. 5-12 år kan boltre sig i et hav af aktiviteter. Tirsdag er der børnedag på Torvet for de yngste, hvor der bliver linet et hav af sjove aktiviteter og oplevelser op, som børnene kan boltre sig i. 

Oasen i Heerups Have

Hyg dig i tipien

Under festugen forvandles Heerups Have til den hyggeligste oase. Her kan du glæde dig til både en spændende vinbar, et fantastisk tipitelt fyldt med alt lige fra højtlæsning, yoga og ren hygge. Her er det muligt at trække sig lidt tilbage og nyde koncerterne lidt på afstand.

Større år for år

Festuge med vokseværk

Siden 1997 har Esbjerg Festuge været en tradition, og år for år er festugen vokset og har udviklet sig. Der er altid velkendte og populære aktiviteter på programmet, ligesom du kan regne med, at posen bliver rystet, så der hvert år er noget nyt og spændende at opleve. Helt sikkert er det, at kunsten, kulturen og den gode stemning er i centrum.