Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Blå Døre

Oplev åbne atelierdøre i Esbjerg den sidste weekend i september, når kunstnersammenslutningen Blå Døre byder kunstinteresserede indenfor i deres atelier til den årlige kunst-begivenhed i Esbjerg.

Kunst er ikke nødvendigvis noget, interesserede skal se på i et galleri. Det har været tanken bag Blå Døre fra starten. Derfor inviterer kunstnere fra Esbjerg by i stedet interesserede gæster ind i deres atelier og værksteder en gang om året, så de kan ”komme under huden” på kunsten på en helt anden måde end i et galleri.

Få en nærværende kunstoplevelse med Blå Døre

Blå Døre byder på en bred gruppe af lokale kunstner fra Esbjerg, der hver især er forskellige i deres måde at arbejde på. Til Blå Døre kan du derfor se en vifte af kunstneriske udtryk lige fra skulpturer i sten og bronze til det minimalistiske, det abstrakte, keramik og fotokunst.

Hvis du vil opleve kunst på en ny måde, er Blå Døre en unik mulighed for at mærke pulsen bag kunsten ved at møde kunstneren og opleve deres atelier, hvor kunsten tager form til dagligt.

Vær ikke bange for nysgerrigt at spørge ind til teknik eller kunstnerens tanker bag deres værk - den gode diskussion om inspiration, udtryk og indtryk er til gode for alle.

Blå Døre er et traditionsrigt kunstevent

Blå Døre er navnet på en bred gruppe af kunstnere, der alle har bopæl i Esbjerg by. Blå Døre har eksisteret i 20 år. Blå Døres første kunst-begivenhed var tilbage i 2003, hvor Lars H. Andersen fik ideen til at samle nogle af byens kunstnere til Blå Døre. Gennem årene kom der nye medlemmer til.

I dag består kunstnersammenslutningen af 24 dygtige kunstnere. For mange er Blå Døre blevet en tradition i Esbjerg, hvor folk samles om kunsten og får lidt godt til ganen.

Navnet Blå Døre referer til kunstnernes døre, der ligger mod vest. Ud til den blå himmel og det blå hav. Vadehavets rytme, det særlige lys, og det unikke forhold man har til havet, når man bor tæt på det åbne hav, er med til at præge kunsternes værker.

Vil du være en del af Blå Døre?

Er du selv kunstner? Så kan du blive en del af kunstnergruppen Blå Døre. Alle interesserede kunstnere kan søge om optagelse i kunstnersammenslutningen.

Læs mere om hvordan du kan søge ind

Vidste du...

at mange af de første kunstnere der i sin tid var med til at starte Blå Døre fortsat er med til de årlige Blå Døre kunst-begivenheder?

 

Hvornår?

På Blå Døres hjemmeside kan du se, i hvilken weekend eventen finder sted i år. 

Adresse

Eventet finder sted i kunstnernes atelier og egne værksteder rundt i byen.

Her er de smukke billeder fra

  • Topbillede: Gustaw Iwiniski
  • Billede ved afsnit om nærværende kunstoplevelse: Gustaw Iwiniski
  • Billede ved afsnit om et traditionsrigt kunstevent: Flemming Rendbo
  • Billede ved afsnit om at være en del af blå døre:Gustaw Iwiniski