Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Bierfest i Esbjerg

Fadøl, tyrolermusik, gutter i lederhosen og kvinder i tyrolertøj – alle er vigtige ingredienser til en vaskeægte bierfest. Er du fan, så skal du med til bierfest i Esbjerg!

Bierfest i Esbjerg er en kombination af det bedste fra bierfesterne i Østrig og Oktoberfesten fra München. Det foregår hvert år foran Blue Water Dokken og har gjort det siden 2015.

7 timers bierfest i Esbjerg

Siden 2015 har Sport og Event Park Esbjerg hvert år sørget for at klæde Blue Water Dokken til den vildeste 7 timers lange fest, der nemt tager dig til Østrig eller München. Har du lyst til at være en Heidi i tyrolertøj eller Anton i lederhosen – så skal du til bierfest i Esbjerg.

Kom og dans kædedans og skrål med på ”Ein Prosit”, ”Anton aus Tirol” og alle de andre rigtige skrålesange. Få serveret øl eller jägerbombs af smilende "Heidi'er" eller mænd i lederhosen, og når sulten melder sig, kan du selvfølgelig spise wienerschnitzel mit alles.

Vidste du…

… at i starten kom folk ikke udklædt til bierfesten i Esbjerg? Det er svært at forestille sig det i dag, hvor alle kommer i deres bedste lederhoser og tyrolertøj.

Historien bag bierfesten i Esbjerg

Ølfester er blevet en del af Tysklands identitet, siden den første oktoberfest i 1810, som egentligt var en slags efterfest efter kronprins Ludwig og prinsesse Thereses bryllup. Festen var sådan en succes, at man besluttede en lignende fest skulle afholdes hvert år.

I dag er oktoberfesten i München besøgt af mere end 6 millioner hvert år, og traditionen med lederhosen, tyrolertøj og fadøl har bredt sig til mindre bierfesten i flere lande, herunder bierfesten i Esbjerg i Danmark.

Hvornår?

Bierfesten i Esbjerg afholdes hver november. Hold øje med Sport og Event Park Esbjergs side for den præcise dato, hvor du også kan købe din billet.

Sted

Bierfesten i Esbjerg afholdes i Blue Water Dokken. Gl Vardevej 82, 6700 Esbjerg. 

De smukke billeder

Billederne på denne side er taget fra Sport og Event Park Esbjergs hjemmeside.