Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Esbjerg Strand – byens nye oase

Esbjerg Strand er undervejs og bliver et mekka for de vandglade – uanset, om man er til afslapning ved lagunen, vandlege eller sport. Du kan allerede nu begynde at nyde lagunens lækre vand.

Esbjerg Strand indeholder både en havlagune, havneø med mange forskellige muligheder og en lystbådehavn.  Allerede nu kan du tage en dukkert – der hvor skiltningen tillader – vandet er af skøn kvalitet. Tjek selv vandkvaliteten her.

Skal du med i vandet?

Havneø og lagune

Et mekka af muligheder ved og i vandet

Det er allerede muligt at bade og sejle til og fra lystbådehavnen. Med tiden bliver der også mulighed for at dyrke en masse vild vandsport i lagunen. Samtidig kommer man til at kunne nyde café og promenadeliv på havneøen. Og på sigt, skal der også være både uddannelse og beboelse. Esbjerg Strand bliver virkelig en oase med plads til alle og til det gode liv.

Maritimt Center

Samler byens maritime foreninger

På Esbjerg Strand finder du Esbjergs nye arkitektoniske vartegn, Maritimt Center, der samler byens mange maritime sportsgrene under samme tag.

Du er meget velkommen til at besøge Maritimt Center, hvor du kan komme helt tæt på både roklub, dykkerklubber, sejlsportsforening, havneskole, triatleter og flere foreninger.

Aqtiv - Esbjergs nye vandeksperimentarium

Aqtiv er et vandeksperimentarium i lagunen inde bag den kunstige havneø, hvor der er planlagt forskellige forhindringsbaner, vandpolobaner, svømmebaner, en wakeboard-bane og meget mere, som både øvede og nye vandhunde kan prøve kræfter med.

Du vil også finde et helt nyt område, hvor der vil være både omklædning, toilet, sauna, klargøring- og vaskeplads, grejdepot og skabe til opbevaring af dine værdier, mens du boltrer dig i vandet.

Der bliver også bygget en flydebro, så adgangen til vandet bliver så let som mulig.

Vidste du...

… at BIG (Bjarke Ingels Group) står bag forslaget om et sammenhængende byggeri langs kanten af den kunstige halvø.

Læs mere om Esbjergs nye uddannelseskoncept E.1. her

Det er også for børn...

Tag hele familien med til Esbjerg Strand

Tag endelig børnene med til Esbjerg Strand. Her er masser af mulighed for at udforske Esbjergs nye maritime oase.

I kan besøge Maritimt Center, hvor I altid er velkomne til at hygge jer og spise jeres medbragte mad i havemøblerne på første etage. Herfra kan I også nyde udsigten ud over lystbådene.

Vil I endnu højere op, så tag et smut op i Sejlet og nyd udsigten ud over Vadehavet og vink til De fire hvide mænd. Lystbådene er også altid et hit, og hvis I er modige, så tag en dukkert i lagunen.

Kunst på Esbjerg Strand

Nyd udsigten fra toppen af Sejlet

Sejlet er både et udsigtspunkt, et godt sted at starte en udflugt på havnen og en skulptur, der i sig selv er værd at se nærmere på. Du finder Sejlet lige midt på Esbjerg Strand.

Læs mere om Sejlet her

Liv og glade dage

Følg med i udviklingen

Der er allerede masser af aktivitet og liv på Esbjerg Strand, hvor man allerede må bade, der hvor skiltningen tillader det. Så det er bare med at komme afsted til en forfriskende dukkert. Men projektet er langt fra færdigt – så følg endelig med.

Du kan følge med i Esbjerg Strand her på siden, men også på esbjerg.dk, hvor projektet og tankerne bag er beskrevet.

Adresse:

Esbjerg Strand 10, 6700 Esbjerg

Her er de smukke billeder fra:

Billederne på denne side er fra Esbjerg Kommune med undtagelse af koncepttegningerne, der krediteres til Education Esbjerg.

'); }